TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Lüleburgaz'a Üniversite Sözü Verdi



Foto: Tolga Ayan (AA)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine TOBB üniversitesi kurulması sözü verdi.

Edirne'de Trakya Hayvancılık Kongresine katılan Hisarcıklıoğlu, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası ve Lüleburgaz Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Emin Halebak'ın ilçeye TOBB Üniversitesi talebi hakkında da görüşlerini açıklayan Hisarcıklıoğlu, ''Birlik ve beraberliğinizi çok beğendim. Belediye Başkanımız bunları söyledikten sonra ben ne diyeyim. Başkan yeri ayarlar, binaları verirse ben de TOBB üniversitesini Lüleburgaz'a getireceğim'' diye konuştu.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ise Lüleburgaz'ın iyi yönetilen bir ilçe olduğunu ifade etti.

Gelişmişlik endeksinde Türkiye sıralamasında 35. olduklarını vurgulayan Halebak, şöyle devam etti:

''Okuma yazma oranı yüzde 97. Üniversiteye yerleştirmede Türkiye birincisi. Ailelerin geliri yüksek ve çocuk sayısı az. Bu nedenle çocuklar üniversiteye gidiyor. Üniversite konusunda da devlet sadece illere üniversite yapıyor. İlçemize ancak özel üniversite yapılabilir. Edirne Bayırı mevkindeki şimdiki radar arazisi üniversite için çok uygun. Yer ve binaları ben karşılayacağım. Siz yeter ki sözünü verin. Ben radar arazisi olmasa da gider başka bir yer satın alır, ne gerekiyorsa yaparım.''

Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz da ''Bugün siz üniversite konusunda söz verirseniz bugünkü 3. olumlu haberi alacağız. Milletvekilimiz Şenol Gürşan Bey ile de görüştüm. Yeni devlet hastanesi için pürüzler giderilmiş. Bir de Sağlık Meslek Lisesi yapılacakmış'' diye konuştu.