TOKİ 16 ildeki 4 Bin 957 Ucuz Konutu Satıyor



Dar gelirli ve emeklileri konut sahibi yapmaya devam eden TOKİ, 16 ildeki 4 bin 957 konutu satışa çıkardı.

Kırklareli, Balıkesir, Kütahya, Denizli, Ankara, Niğde, Kırşehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Muş, Malatya, Samsun, Yozgat, Kastamonu, Zonguldak'ta yer alan konutlar için en düşük taksit bedeli 304 TL olarak belirlendi.

Gelir şartı 4 bin 500 TL
Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre TOKİ'den konut alabilmek için evin olduğu il ya da ilçedeki Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapmak gerekiyor. Bu konuyla ilgili olarak ‘444 86 54’ numaralı ‘Alo TOKİ’ hattı aranıp bilgi alınabiliyor. Dar gelirliler için hayata geçirilen konutlardan almak isteyen kişilerde, ‘hiç evi olmamak’, ‘ev alınacak ilde bir yıl ikamet ediyor olmak’, ‘aylık hane geliri en fazla 4 bin 500 Türk Lirası olmak’ gibi şartlar aranıyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Enflasyon yok
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 6 ayda bir uyguladığı enflasyon artış oranını, 2019'da alt gelir grubu konut satışlarında yüzde 4’e sabitledi. Yani enflasyon yüksek gelse de, bu artış oranlarına yansımayacak. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan konuyla ilgili olarak “Alt gelir grubu konutunda 2019 yılı ocak ayında yüzde 4 ve Temmuz’da yüzde 4 olmak üzere yıllık yüzde 8’lik bir artış oranı uygulanacak. Orta gelir grubuna satılan konutta 6 ayda bir yapılan artış oranı yüzde 5’e, arsa satışında ise yüzde 6’ya sabitlendi” şeklinde konuştu.