TOKİ 2 Bin 824 Kişiyi Konut Sahibi Yapıyor



Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Gölbaşı Örencik’te yapımını tamamladığı 2 bin 824 konutu, 5 Ekim’den itibaren hak sahiplerine teslim etmeye başlıyor. TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, müteahhit ve müşavir firma aracılığı ile yapılacak teslimat, 2 Kasım’da tamamlanacak.

Gölbaşı Örencik şantiyesinde yapılacak konut teslimleri sabah saat 9:00’da başlayacak ve gün boyu sürecek. Kendisine bildirilen günden başka bir günde konut teslimi için başvuruda bulunan konut alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş konut alıcılarının işlemleri tamamlandıktan sonra yapılacak. Gayrimenkul satış sözleşmesi hükümleri gereği, konutun sigorta ve DASK işlemleri satışa aracılık eden banka tarafından yapılacak ve bedelleri, KDV ile birlikte tahsil edilecek.

Konut teslim işlemi nedeniyle doğan yüzde 1 düzeyindeki KDV, TBMM aracılığıyla satılan konutlar için Ziraat Bankası Meclis Şubesi’nce, diğer konut alıcıları için Ziraat Bankası tarafından Gölbaşı Örencik şantiyesinde kurulacak olan mobil şubelerce tahsil edilecek.