TOKİ Başbakanlık Hizmet Binası Çevresi için İhaleye mi Çıkıyor?



İhalenin bugün saat 15:00’da gerçekleşeceği duyumunu aldıklarını belirten Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:  

“Başbakanlık Hizmet Binası Yerleşkesi Yapım İşleri ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi'nin ihale edildiği, ihale konusu olarak güvenlik işletme binası, kafeterya, kreş, cami, kongre nizamiye binası gibi yapılar olduğu duyumunu aldık. Anılan mahkeme kararları açıkça Başbakanlık Hizmet Binası inşaatının devam ettiği ve Atatürk Orman Çiftliği’nin kalbi konumundaki çekirdek alanın tarihi sit statüsünün devam ettiğini hukuken ortaya koyan kararlardır. Bu itibarla, bugünkü ihalenin yapılması yargı kararlarına, hukuka aykırıdır. İhalenin yapılmayarak iptal edilmesi, hukuk devletinin gereğidir. İhalenin iptal edilmesi için TOKİ’ye resmi yazı yazdık. Uyarılarımızı yaptık. Yaptıkları, AOÇ’de yeni yapılaşmalar demektir. AOÇ’yi bitirmelerine izin vermeyeceğiz”.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Candan AOÇ’de talanın durmadığını söyleyerek, 12 Mart’ta Başkent Dayanışması’nın Başbakanlık Hizmet Binası önünde saat:12.30’da gerçekleştireceği eyleme kentlilerin destek vermesini istedi.