TOKİ Beypazarı'nda Konut Yapacak



Beypazarı Belediyesi yaptığı açıklamada, TOKİ'nin ilçede konut yapabilmesi için 30 dönümden fazla arazi gösterildiğini bildirdi.

Beypazarı Belediyesi Başkanı Cengiz Özalp, ilçenin Ayvaşık Mahallesi, Akyazı bölgesinde mülkiyeti belediyeye ait olan 30 dönümün üzerindeki arsayı TOKİ'ye verdiklerini belirterek "TOKİ yetkilileri bölgeyi ve araziyi çok beğendiler. Önümüzdeki günlerde yeniden gelecekler ve arazi üzerinde tekrar incelemelerde bulunacaklar" dedi.

Özalp, yapılacak konutların diğer TOKİ konutlarından daha ucuz olacağını dile getirerek, arsayı belediyenin verdiğini, arsa payının düşmesi ile TOKİ yetkililerinin yeniden hesap yapma durumunda kaldıklarını söyledi.

TOKİ'ye gösterilen alanda belediyenin altyapı çalışmalarını önceden tamamladığını ifade eden Özalp, sadece başvuru sayısını almak ve ilk etapta 100 ailelik bir konutun planlandığını, talep doğrultusunda bu sayının artırılabileceğini ve ellerinde TOKİ'ye gösterebilecekleri araziler mevcut olduğunu belirtti.

Özalp ayrıca "Bize, TOKİ konusunda desteklerini esirgemeyen Sayın İçişleri Bakanımız Beşir Atalay'a teşekkür ederim" diyerek sözlerini tamamladı.