TOKİ Denizli'de Devir İşlemlerine Başladı



TOKİ tarafından Denizli'de yapılacak sosya konut projeleri kapsamında arazi devir işlemleri son aşamaya geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile TOKİ Başkanı Ergün Turan arasında yapılan görüşme sonrasında TOKİ'nin Denizli'de inşa edeceği konut projesi kapsamında Maliye Bakanlığı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile yürütülen görüşmelerde arsa üretim alanları belirlendi.

Denizli'nin tamamını kapsayan projede 52 taşınmaz devredilirken, yaklaşık 8,5 milyon metrekarelik alanı kapsaması öngörülen projede işlemleri son aşamaya gelen diğer taşınmazlarla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Bu kapsamda Çivril'de 15, Bekilli'de 4, Çal'da 2, Beyağaç, Çardak, Güney, Honaz ve Kale'de 1'er, Merkezefendi'de 12, Pamukkale'de 4, Serinhisar'da 10 olmak üzere toplam 3 milyon 739 bin 134 metrekarelik taşınmazın, yapılacak 25 bin konutluk proje kapsamında Maliye Bakanlığı'ndan Toplu Konut İdaresi'ne devir işlemleri tamamlandı.

"Hem kentsel dönüşüm hem de çok geniş bir konut çalışmasına başladık"

Honaz ilçesi Gürlek mevkisinde 665 bin 969 metrekare yüzölçümlü parselle Merkezefendi ilçesi Salihağa ve Üzerlik mahallerinde bulunan 1 milyon 289 bin 50 metrekarelik alanın devir işlemlerinin devam ettiği, Honaz Kocabaş Mahallesi sınırlarında yer alan 1 milyon 3 bin 816 metrekarelik parselle ilgili işlemlere de başlandığı öğrenildi.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yaptığı açıklamada, Denizli'nin Türkiye ekonomisi için bir lokomotif olduğunu belirterek, "Hem nüfus hem arazi hem de ekonomik duruma baktığımızda Denizli çok büyük bir potansiyel. Burada hem kentsel dönüşüm hem de çok geniş bir konut çalışmasına başladık. Denizli'de yapılacak 25 bin konutluk proje için yaklaşık 8,5 milyon metrekarelik arsanın yarısıyla ilgili devir işlemlerini tamamladık. Kısa zamanda kalan bölümü de tamamlayacağız. TOKİ olarak yöresel mimari ve Denizli'nin dinamiklerine uygun şekilde bir proje hazırlamak için de mimari ekibimiz çalışmalarına devam ediyor" ifadelerini kullandı.