TOKİ, Elazığ Afet Konutlarını Rekor Sürede Tamamladı



TOKİ,  8 Mart 2010 tarihindeki depremle sarsılan Elazığ’da verdiği sözleri 8 ay gibi kısa bir sürede yerine getirerek, deprem bölgesinde yepyeni ve güvenlikli bir yaşam alanı oluşturdu. Konutlar, geçen hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle sahiplerine teslim edildi.

TOKİ, afete maruz kalan vatandaşların yaşam ve geçim şartlarını dikkate alan konut projeleri üreterek, afetzedelerin beğenisini kazanıyor. Şehir merkezinde yaşayanlara çok katlı site içinde konutlar yaparken, kırsal kesimde yaşayanlar için tek katlı, müstakil, ahır ve samanlıkları bulunan afet konutları inşa ediyor.

Elazığ’da da bu çerçevede  proje üreten TOKİ,  Kovancılar ilçesine 958 konut ve 32 derslikli ilköğretim okulu ile 1 cami, Palu ilçesine 352 konut, Okçular köyüne altı ahır olan 140 konut ve bir cami, Demirtepe köyüne altı ahır olan 64 konut, Beyhan köyüne 48, Seydili köyüne 50, Karakoçan köyüne 144, Karakoçan Yüzevler’e 38, Karşıyaka’ya 36 konut ile Demirtepe’ye 1 cami, Kovancılar’a spor salonu ve Okçular’a 8 derslikli ilköğretim okulu yaptı.