TOKİ Eliyle Kent İklimi Değişiyor



Toplantıda konuşan Karabük Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehtap Başaran, çarpık ve düzensiz yapılaşmanın Karabük şehrini olumsuz etkilediğini ve ilin  iklimini değiştirdiğini dile getirdi. TOKİ’nin Karabük’te dere yatağına ev yaptığını söyleyen Başaran “Karabük’te TOKİ binaları sebebiyle iklim değişti. Vadiye yüksek katlı konutlar yapan TOKİ hava koridorunu tıkadı. TOKİ binaları sebebiyle iklim sıcaklıkları 4-6 derece arttı” dedi. Bu konutlarda, her ilkbaharda bodrum katlarını su bastığına vurgu yapan Başaran, Samsun örneğini vererek, yeni Samsunların yaşanmaması için dere yataklarına konut yapılmaması gerektiğini söyledi.

Evrensel'in haberine göre, TOKİ’nin Karabük’te orman işletmelerinde de yüksek katkı binalar yapmak istediğine değinen Başaran, bunun için ihaleye çıkıldığını, ancak alanı ve ağaçları kurtarmak için dava açtıklarını söyledi. Söz konusu yeşil alana 3 blok bina yapıldığını, planlananın 10 blok olduğunu aktaran Başaran, mahkemenin ‘durdurma’ kararına atıf yaptı. Başaran “3 blokun önünde uzanan yeşil alan kurtarıldı” dedi.

Barajlar sorunu çözüme ulaştı

Tunceli Temsilcilik Başkanı İbrahim Demir, Dersim’de barajların Munzur ve Pülümür Vadisi’ni olumsuz yönde etkilediğini anlattı. Demir, Munzur Vadisi üzerindeki barajın mahkeme kararıyla iptal edildiğini, Pülümür Vadisi’ndeki barajın ÇED kararının iptal edildiğini sözlerine ekledi.