TOKİ Müteahhidi AKP'li Başkanı da Dolandırmış



TOKİ müteahhidine mal satıp parasını alamadıklarını belirterek dolandırıcılık suçlamasıyla dava açan, aralarında AKP ilçe yöneticisinin de olduğu esnaf, şantiyeye girmek istedi. Güvenlik görevlileri engelledi.

Muğla Kavaklıdere’de, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) müteahhitine verdikleri mallardan doğan alacaklarını tahsil edemeyen, ardından dava açan 80 kadar esnaf, eylem yaptı. TOKİ inşaatları önünde gösteri yapıp alacaklarını isteyen vatandaşlar, alamamaları halindi ilçe esnafının iflas edeceğini söyledi.

Haziran 2007’de başlayan 116 konutluk inşaatın müteahhitliğini yapan Şark İnşaat’ın sahibi Ömer Gezer’le, ortağı olduğu iddia edilen Sami Fitos’un, mermerci, marangoz, inşaat malzemecisi, lokanta ve kasap gibi 100’e yakın esnafa 2 milyon TL borç takarak ortadan kaybolduğu iddia edildi. Dolandırıldıklarını öne süren ilçe esnafı, aileleriyle öğle saatlerinde gösteri yaptı. Esnafa, 3-10 bin lira peşinat ödeyerek TOKİ’den ev almak için sözleşme imzalayan halktan kişiler de destek verdi.

Hükümete de tepki gösterildi

"Erdoğan Bayraktar, biz kandırıldık, sizin göreviniz nedir?", "Ayhan Vural (TOKİ Kavaklıdere koordinatörü) Şark İnşaat’ın ortağı mısın?" yazılı döviz ve pankart taşıyan asnaf, şantiye alanına girmek istedi, güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Gösteriyi takip eden polis, müdahalede bulunmadı. TOKİ ve Başbakanlık aleyhine sloganlar atıldı, müteahhit alkışlarla protesto edildi. Protestocu esnafın sözcülüğünüyse, kendisinin de 850 bin lira dolandırıldığını ifade eden AKP Kavaklıdere İlçe 2’nci Başkanı Öznur Karabıyık, temeller atılırken "Yanınızdayız" diyenlerin ortadan kaybolduğunu, en az 30 kez Ankara’ya gittiğini, Devlet Bakanı Cemil Çiçek ve 15 kadar milletvekiliyle görüştüğünü, bir sonuç alamadığını söyledi. Müteahhitle iş yaparken verdiği çek ve senetlerin icralık duruma düştüğünü ve mallarının haczedildiğini kaydetti. Oğlunun, borçları yüzünden intihar etmesinden korktuğunu söyleyen anne Hümayun Karabıyık eylemde baygınlık geçirdi ve hastaneye kaldırıldı.