TOKİ Okuluna Başkan'ın Babasının Adı Verildi



TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın babası Ahmet Hamdi Bayraktar’ın adı, kurumun yaptırdığı okula verilerek tarihe geçti. AKP’liler gelen eleştirileri "Siz de yapın, onun da ismini verelim" diye yanıtladı.

Eskişehir Çankaya Mahallesi’nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Odunpazarı Belediyesi tarafından yaptırılan Ihlamurkent Konutları’ndaki 30 derslikli ilköğretim okuluna TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın babası Ahmet Hamdi Bayraktar’ın adının verilmesi tepki gördü.

İlköğretim okuluna Bayraktar’ın babasının adının verilmesine eğitimcilerle CHP ve DSP’liler karşı çıktı. CHP İl Başkanı İsmet Süder, "Bayraktar okulu kendi parasıyla yapsa, istediği ismi verebilir. Ama devletin parasıyla yapılan binaya babasının ismini vermesi sadece AKP döneminde olabilecek bir olaydır" dedi. Eğitim - Sen Şube Başkanı Süleyman Solak da durumu "fıkra gibi bir olay" olarak nitelendirdi.

AKP’liler savundu

İlhan’ın önergesi meclisin konusu dışında olduğu gerekçesiyle oylamaya sunulmayıp kabul edilmezken, AKP’li İl Genel Meclisi üyesi Harun Çetintürk, İlhan’ın önergesinin okutulmasının yanlış olduğunu öne sürerek, şunları söyledi: "Bayraktar Eskişehir fakir fukarasına 10 bin konut kazandırmıştır. Siz de adam olsaydınız, bir tane kazandırsaydınız da sizin de adınızı verseydik. TOKİ yarı özel kuruluştur. Büyükşehir Belediyesi de yarı özel. O da yaptırsın, onun ismini de verelim."

İl Genel Meclisi üyelerinden AKP’li Dündar Ünlü de "Ahmet Hamdi Bayraktar’ın ismi verildiyse ne olmuş, vatan haini mi?" dedi. İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Pekak da DSP’li üyelere yönelik olarak "Erdoğan Bayraktar’ın verilemez ama o isterse babasının ismini verir. Yapılan açıklamalardan tatmin olmadıysanız memlekette mahkemeler var" diye konuştu.

"Benden önce başvurmuşlar"

İl Genel Meclisi toplantısında soruları yanıtlayan Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan da, kendisi göreve başlamadan önce okula Ahmet Hamdi Bayraktar isminin verilmesi talebinin geldiğini söyledi. Ceylan, "Benden önceki dönemde isim belirleme komisyonu buraya bu ismi vermiş. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şehit yakınları tarafından gelen talepler üzerine de şehit isimlerini okullara veriyoruz" dedi.