TOKİ Sur Manzaralı Ofis ve Banka Yapacak



İstanbul'un binlerce yıllık tarihine tanıklık eden surların Zeytinburnu sınırlarındaki bölümünün imar planları değiştirildi. Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; TOKİ, 94 bin 405 metrekarelik Yenikapı Mevlevihanesi koruma alanı için yeni plan hazırladı. Yeni plana göre; alana; ticaret-konut, üniversite, park, meydan, mezarlık ve yol fonksiyonları verildi. Plan değişikliğini İstanbul 2 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıkları Bölge Kurulu uygun bularak kararını İBB'ye bildirdi. İBB Meclisi İmar ve  Bayındırlık Komisyonu da plan değişikliğine onay verdi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

94 dönümlük alanın “ticaret ve konut” yapılmak için ayrılan bölümünde inşaat hakkı yani emsal 1 olarak belirlendi. Bu fonksiyona sahip alanda bankalar, ofisler, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, restoran, gazino, düğün salonu gibi ticari birimler yapılacak. Üniversite alanında yurt, yemekhane, lokanta, kafeterya gibi birimler inşa edilebilecek. Bu alanda emsal 1, kat yükseklik sınırı 4 olacak. Planlama alanındaki meydan kamuya terk edilecek.

*

“Derenin Geçtiği Bölümde Taşkın Riski Var”
İBB Planlama Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, plan değişikliği ile ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Emlak Müdürlüğü'nden görüş alınmadığı vurgulandı. İSKİ Genel Müdürlüğü görüşünde alanın bir kısmından 10. Yıl Deresi'nin geçtiği ve “Taşkın önlemli yapılaşma alanı” olarak plana işlenmesi gerektiği kaydedildi.

Haberin tamamına linkten ulaşabilirsiniz.