TOKİ'den ''Toplu Konut ve İnsan'' Temalı Fotoğraf Yarışması



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından düzenlenen, amatör ve profesyonel tüm katılımcılara açık olan ''Toplu Konut ve İnsan'' konulu ulusal fotoğraf yarışmasında son günlere girildi. Her yarışmacının en fazla 4 fotoğraf ile katılabileceği yarışmanın son başvuru tarihi 27 Eylül 2010.

Renkli baskı dalında açılan yarışmaya katılacak fotoğrafların baskı boyutunun, kısa kenarı 20 cm’den az, uzun kenarı 40 cm’den büyük olmayacak ve kenarlarda boşluk bırakılmayacak şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Birden fazla kareden oluşturulmuş panoramik baskıların da yarışmaya katılabileceği belirtiliyor.

Yarışma sonucunda, TOKİ tarafından üretilen konutlarda devam eden yaşam döngüsünü, gerek iç gerek gerek dış yaşam çevrelerindeki örneklerle vurgulayan ve özellikle ‘insana dair değerler’i gösteren fotoğraflar elde edilmesi hedefleniyor.

Ali Rıza Akalın, Gülnaz Çolak, Gül Ezen, Zeynep Şişman, Sami Türkay, Uğur Dülekalp Ve Gürbüz Öztürk’ten oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda birinci seçilen fotoğraf için 4 bin lira, ikinci seçilen fotoğraf için 3 bin lira ve üçüncü seçilen fotoğraf için 2 bin lira para ödülü verilecek. Büyük ödülün yanı sıra, biner lira değerinde 10 adet mansiyon ve TOKİ’nin belirleyeceği sayıda 500’er lira değerinde satın alma ödülü dağıtılacak.

Sonuçları 5 Ekim'de açıklanacak olan yarışmada dereceye giren çalışmalar 23-24 Ekim günlerinde Ankara ve İstanbul'da sergilenecek. Ödül kazanan, satın alınan ve sergilenen fotoğraflar için katalog oluşturulacak.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği'nin (AFSAD) desteğiyle düzenlenen fotoğraf yarışması hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için tıklayınız.