TOKİ'nin İndirim Kampanyasında Son Hafta

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), konut ve işyeri alanların borcunu erken ödemelerine yönelik 21 Mayıs'ta başlattığı indirim kampanyasında son haftaya girildi. TOKİ'den yapılan duyuruda, idarenin 2006 yılı sonuna kadar satışları gerçekleştirilmiş konut ve işyerlerinin borç bakiyelerinin kapatılmasının sağlanması amacıyla bir indirim kampanyası düzenlediği anımsatıldı.
 
Kampanya kapsamında konut ve işyeri alıcıları, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini, 21 Mayıs-20 Haziran 2008 tarihleri arasında satış işlemlerini gerçekleştiren bankaya başvurarak, peşin, 3 ay veya 6 ay vadeli olarak aylık eşit taksitler halinde kapatabilecek.
 
Borç bakiyesinin peşin olarak kapatılması durumunda yüzde 25, 3 ay vadeli, eşit taksitli olarak kapatılması durumunda yüzde 23, 6 ay vadeli, eşit taksitli olarak kapatılması durumunda yüzde 21 oranlarında indirim imkanından yararlanabilecek.

Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarda söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.
 
Vatandaşlar bu kampanyadan yararlanmak istemeleri halinde ilgili bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

TOKİ ile imzalanan protokoller kapsamında, gayrimenkul alıcıları, satışa aracılık eden bankalar dışında Halkbank, Vakıflar Bankası, Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Finansbank, TEB ve Şekerbank'tan konut kredisi kullanılabilecek.
 
Söz konusu kampanyadan yaklaşık 75 bin adet konut alıcısı yararlanırken, vadelerinin bitimine 12 aydan az kalmış konut ve işyerlerinin alıcıları yararlanamayacak.