TOKİ’nin Konutları Dökülüyor



Mersin’in Erdemli İlçesi’nde, TOKİ tarafından yaptırılan ve 11 Şubat 2006’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edilen 291 konuttaki sorunlar vatandaşları canından bezdirdi. Erdemli’de 2 yıl önce Gecekondu Dönüştürme Projesi kapsamında TOKİ tarafından inşa edilen konutlara taşınanlar, yaşanan sorunlardan şikayetçi. Her yağmurda su alan, asansörleri çalışmayan, kapıları, banyosu ve mutfak tezgahları dökülen konutlarda yaşadıkları sorunları dile getirecek bir yetkili bulamamaktan yakınan vatandaşlar, sahipsiz bırakıldıklarını öne sürdü.

2 ay önce hak ettiği TOKİ evine taşınan 70 yaşındaki Sultan Taş, “Rahat bir yaşam süreceğimizi sanmıştık. Ancak, asansörler çalışmıyor, bina dökülüyor. 7’nci katta oturuyorum. Ben, kalp ve dizinden rahatsız yaşlı biriyim. Merdiven inip, çıkacak halim yok. Çok acil bir işim olduğu zaman ise merdivenleri emeklercesine inip, çıkıyorum. Asansör olmadığı için evimde hapis hayatı yaşıyor gibiyim. Kapılarımızda, banyomuzda, mutfak tezgahlarımızda arızalar var. Ev sahibi olma sevincini yaşarken, zor durumda bırakıldık. Benim durumumdaki komşularım da sıkıntılı. Evlerdeki işçiliklerin kötü olmasından bıktık, hiç olmazsa asansörlerimizi yapsınlar, bizi evlerimizde hapis hayatından kurtarsınlar” dedi.

Aynı yerde oturan İsmet Yıldırım ise, dar gelirliler düşünülerek yapılan konutlara ilk zamanlar çok sevindiklerini kaydederek, “Evlerimiz yağmur yağdığı zaman su alıyor, asansörler çalışmıyor, koridor lambaları doğru dürüst yanmıyor, sorun üzerine sorun yaşıyoruz. TOKİ konutlarını yapan kişiler bu sorunları hiç görmüyorlar mı?” diye konuştu.

TOKİ konutlarını yapanların sorumsuzca davrandığını iddia eden Abdurrahman Karagöl ise, “Bu evleri yapanlar bu sorunları hiç görmüyorlar mı? Bizlerin haline bir baksınlar ondan sonra bu tür konutlar yapmaya devam etsinler. Halimiz içler acısı. Mutfaklarımızdan ve banyolarımızdan pis sular akıyor. Yanlış döşenen elektrik hatları sorunlar yaratıyor. Yetkili de bulamıyoruz. Bizi kaderimizle baş başa bıraktılar” diye dert yandı.