TOKİ'nin Yeni Başkanından "Ortak Akıl" Vurgusu!



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda devir teslim töreni dün gerçekleştirildi. 18 Nisan 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile TOKİ Başkanlığı’na atanan Mehmet Ergün Turan, görevi Ahmet Haluk Karabel’den devraldı. İdarenin Ankara’daki merkezinde görev yapan personelin yanı sıra İstanbul ve İzmir birimleri ile TOKİ iştiraklerinde görev yapan çalışanları da katıldı. TOKİ Başkanı Turan, törende yaptığı konuşmada ortak akıl ile hareket etmenin önemine dikkat çekerek, “Bu kurumu beraberce, kardeşçe inşallah daha ileri götüreceğiz. Hepimiz bir şeyi yaparken belli mecralarda olabildiğince tartışalım. Ben şuna inanıyorum. Teknik insanlarız çoğumuz. Benim her konuda uzman olmam diye bir şey söz konusu değil. Bu işin uzmanı belki aşağıdaki röportör arkadaştır, bazen müdür arkadaştır, bazen daire başkanıdır. Benim buraya yönetici olmam bana imtiyaz tanımıyor, sorumluluklarımı artırıyor. Bu kurumu beraberce birlik olarak, kardeşçe inşallah daha ileri götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“Kurum kültürüne katkı sunmaya çalışacağım"

“Başbakanımızın teveccühleriyle, Türkiye’nin medar-ı iftiharı olan bu kurumda görev tevdi edildi” diyen Turan, elinden geldiğince TOKİ’nin başarılarının temelini oluşturan kurum kültürüne katkı sunmaya çalışacağını belirtti. Turan, İdare çalışanlarına şunları kaydetti:

“Siz 700-800 insanı bir araya toplayıp ‘bu kadar iş yapılacak’ deseniz dünyanın gelişmiş bir ülkesinde dahi TOKİ’nin bugün ulaştığı başarıları elde edemezsiniz. Gerekirse bunun iki katı aynı nitelikte insanları bir araya getirin ‘bu boyutta ve bu nitelikte işler yapın’ deyin, aynı sonucu almanız mümkün değildir.”