Tolga Eti Sanat Evi "Saydam Yansımalar" ile Sezonunu Açıyor



Tolga Eti Sanat Evi yeni sezonunu iki cam sanatçımızın eserlerinden oluşan bir sergiyle açıyor. Ülkemiz de için uzun bir geçmişi olmayan 'camın soğuk şekillendirme yöntemleri ile modern sanat anlayışı içinde ele alınışı'na özgün örnekler sunan sergi "Saydam Yansımalar" adını taşıyor.

"Saydam Yansımalar" Sergisinde her ikisi de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Cam Bölümünde öğretim üyesi olan Ersun Özken ve Serdar Gürses'in özgün yorumlarıyla cam'a yükledikleri farklı anlamları izleyeceğiz...

Su gibi saydam, ışık, görüntü unsurlarıyla sürekli değişken bir birliktelik kurabilen 'cam' günümüzde sanatın çok özel bir malzemesi olarak çıkış yapıyor. Aynı zamanda bir tasarım ve anlatım unsuru olarak cam sanatçıların ellerinde farklı anlamlar kazanıyor. 13 Ekim Çarşamba günü Saat 18.00den itibaren Tolga Eti Sanat Evi'nde gezilebilecek olan sergi, sanat severleri 12 Kasım'a kadar sanatın en saydam haliyle buluşturacak.

"Saydam Yansımalar" galerinin yıl boyunca yapacağı seramik buluşmalarına geçmeden önce, saydam bir başlangıç aslında. Geçen yıl Türkiye'de yaygın olmayan bir galericilik anlayışına öncülük ederek Seramik- Cam gibi eserler konusunda branşlaşma yolunu seçen Tolga Eti Sanat Evi, yıl boyunca açılacak sergiler ve atölye çalışmaları ile sanatseverlerin uğrak yeri olmayı hedefliyor. Seramik sanatımızın duayenleri, Kasım ayı sonunda açılacak karma sergi ile galerinin bu kararına destek veriyorlar.

1996 yılında henüz 20 yaşındayken bir trafik kazasında yitirdiğimiz Tolga Eti'nin anısını yaşatmak amacıyla kurulan Sanat Evi, bu sezon da sanata vereceği hizmeti sürdürerek, O'nun anısını yaşatmaya devam edecek.

Galeri Pazar, Pazartesi hariç hergün 11:00-19:00 arası açıktır.

Tolga Eti Sanatevi :
Bağdat Caddesi, Yeni Köşk Apartmanı, No:199 B Blok D:2 Selamiçeşme / Istanbul

Telefon: 0216- 368 26 79
tolgaeti@tolgaetigaleri.com
www.tolgaetigaleri.com