Topbaş: Dönüşüm Konusunda, Fikirtepe Örneklerini Çoğaltmak İstiyoruz

Kadir Topbaş

Türkiye gayrimenkul sektörünün gündemini belirleyen en önemli platformlardan birisi olan Gayrimenkul Zirvesi’nin 12’ncisi,  'Değişim - Dönüşüm - Devamlılık' temasıyla düzenlendi. 12. Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı'nın adresi Hasköy İplik Fabrikası’ydı. İki gün süreyle gayrimenkul sektörünün nabzının attığı buluşmada, 8 ayrı oturum ve birçok önemli başlık altında ulusal ve uluslararası boyutlarıyla gayrimenkul sektörü, tüm açılardan ele alındı.

Gayrimenkul Zirvesi'nin Hasköy İplik Fabrikası olarak bilinen alanda gerçekleşmesinin önemine değinen Başkan Kadir Topbaş, "Dengeleri iyi okur ve hareket edersek çok ciddi mesafe katedebiliriz" diyerek, dünyada hem ciddi bir ekonomik hareketlilik hem de kriz ortamı olduğuna dikkat çekerek; kamunun, özel sektör ve STK'ların da desteği ile geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü belirtti.

İnşaat sektörünün lokomotif sektör olduğunu ve küresel ekonomik krizin hissedilmemesinde önemli rol oynadığına dikkat çeken Topbaş, "bu konuda İBB olarak elimizden geleni yaptık" dedi. Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstanbul'un her alanında büyük bir değişim ve hareketlilik başladı. Önümüzde, deprem gibi büyük bir tehdit var. Kentsel değişim sadece binaları yıkmak değil. Eski alanlara yeni fonksiyonlar vererek dönüştürmek de bir çözüm. Hasköy İplik Fabrikası bugün gururumuz haline geldi. İşte dönüşüm bu."
 
Kentsel dönüşümün ilçe belediyeleri ile birlik içerisinde gelişmesi ve devamlılığın sağlanması gerektiğini belirten Topbaş, İstanbul'un farklı ve önemli bir şehir olduğunu hatırlatarak, dönüşüm anlamında Fikirtepe gibi örneklerin çoğalmasını istediklerini sözlerine ekledi.