Topbaş: Erdoğan'ın Etkisi Yok

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur'un görevden alınmasının tamamen kendi kararı olduğunu belirterek, "Herkes işini adam gibi yapacak" dedi. AKP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılan Topbaş, toplantı bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Topbaş, İSKİ Genel Müdürü Çodur'un görevden alınmasında "Başbakanının talimatının etkili olduğu" şeklinde çeşitli söylemler oluştuğunu belirterek, "Bu konuyu Başbakanla hiç görüşmedim. İkazları yerine getirmediği için görevden alındı. Tamamen kendi kararımdır. Müteahhit firmanın iş akdini feshetme kararı da tamamen bana aittir" dedi.

Bundan böyle daha dikkatli olacaklarını, vatandaşın da daha dikkatli olması gerektiğini belirten Topbaş üç hafta önce Tavukçu Deresi ile ilgili incelemeleri sırasında bazı eksiklikler gördüğünü ve kendisinin uyarısı üzerine Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Vural'ın müteahhit firmayı ikaz ettiğini söyledi. Topbaş, "Burada her türlü güvenlik önlemi alınmalı. Vatandaşlar yöneticilere güvenmek durumunda" diye konuştu.