Topbaş: Plaka Önerisi Tartışılmalı



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan’ın İstanbul’a plaka sınırlaması getirilmesi yönündeki önerisinin, tartışılması gerektiğini söyledi. Topbaş, önerinin doğru uygulanmaması halinde yeni rantlar yaratılabileceği uyarısı yaptı.

Gazetecilerle düzenlediği sohbet toplantısında soruları yanıtlayan Topbaş, İstanbul’daki trafik sorunundan, Başbakan Erdoğan’ın dışarıda tutarak, eski belediye başkanları, Ali Müfit Gürtuna ve Nurettin Sözen’i sorumlu tuttu.

Topbaş, “İstanbul’daki trafik sorunu benim suçum değil, daha önce verilen kararların uygulanmamasından ya da yanlış çözümlerden kaynaklanıyor” dedi.

15 milyar dolar kaynak bulunması halinde metro inşaatıyla ulaşım sorunun hızla çözüleceğini dile getiren Topbaş, hükümetten istenen desteğin devlet bütçesindeki kaynak yetersizliği yüzünden karşılanamadığını belirtti.

Topbaş, Albayrakların tek başına katıldığı için daha önce iki kez iptal edilen 500 araçlık İETT hattı işletim ihalesinin, en kısa zamanda 3. kez yapılacağını da söyledi.