Topbaş’tan Sonra Tanık’a da Görev



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Dünya Belediyeler Birliği Başkanı seçilmesinin ardından, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi Yönetim Kurulu’na Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

CEMR’nin “en üst karar organı olan” Politika Komitesi Toplantısı 6-7 Aralık 2010 tarihlerinde Lüksemburg’un Mondorf Les-Bains kentinde gerçekleştirildi. Türkiye Belediyeler Birliği tarafından konsey delegasyonuna davet edilen Bülent Tanık, toplantılarda Türkiye’nin yerel ve ulusal değerleri ile konseyden beklentileri konularında görüş bildirdi.

Önemli görevleri var

Tanık, konseye katılan Türkiye delegasyonunun önerisiyle, Konsey Politika Komitesini temsilen oluşturulan Yönetim Kuruluna Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

Ulusal Belediye Birliklerini ve Bölgesel Birlikleri bir araya getiren Konsey, yerel ve bölgesel otoritelerin sesi olmasının yanı sıra Avrupa Birliği yerel ve yaşama dair politikalarının ve önceliklerini belirlenmesinde, sorunlara çözüm önerilerinin geliştirilmesinde önemli görevler üstleniyor. 1951 yılında bir grup Avrupalı Belediye Başkanı tarafından kurulan CEMR’in üyeleri 35’in üzerinde ülkenin ulusal belediye birliklerinden oluşuyor.