Topçu Kışlası Yine Mahkeme Yolunda



DHA'nın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde önceki gün görüşülen 2015-2019 Strateji Planı'nda yer alan Topçu Kışlası ve Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi Restitüsyonu, yeniden tartışmalara neden oldu. Taksim Dayanışması Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, belediye meclisinde alınan kararın toplumu germeye yönelik bir karar olduğunu belirterek “Artık Taksim Meydanı'na ve Gezi Parkı'na hukuk dışı, bilim dışı, toplumun istemediği hiçbir müdahale yapılamaz. Biz Taksim Dayanışması'ndaki ilgili meslek odaları olarak bu stratejik planın iptali için dava açıyoruz" dedi.

Maltepe Gülsuyu'ndaki olaylar sırasında öldürülen Hasan Ferit Gedik'in duruşmasını izlemek için Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne gelen Taksim Dayanışması Genel Sekreteri Mimar Mücella Yapıcı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelen Topçu Kışlası tartışmasıyla ilgili konuştu. Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nın sadece Türkiye'nin değil, artık dünyanın meydanı olduğunu söyleyen Yapıcı, “Onun için kimse bir takım politik Saiklerle orada toplumun veya halkın istemediği hiçbir şey yapama" dedi.

“Toplumu germeye yönelik provokasyon amacı taşıyor"

Mücella Yapıcı, “Ayrıca bunun ötesinde sayın belediye başkanı Kadir Topbaş'ın da bildiği gibi. Bu talihsiz bilim dışı projeler, yüksek yargı kararlarıyla iptali onaylanmış projeler, halk tarafından istenmediği çok açık ve acı bir şekilde anlatılmış projelerdir. Onun için bu hukuksuz kararın son derece tehlikeli ve kritik, toplumu germeye yönelik neredeyse provokasyon amacını taşıdığını düşünüyorum. Bu noktada her ne olursa olsun herkesin aklını başına toplaması lazım" diye konuştu.

Dava açıyoruz

Artık Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'na hukuk dışı, bilim dışı, toplumun istemediği hiçbir müdahale yapılamayacağını savunan Yapıcı, “Biz Taksim Dayanışması'ndaki ilgili meslek odaları olarak bu stratejik planın iptali için dava açıyoruz" dedi. Meclis görüşmelerinden aldıkları bilgiler doğrultusunda dava açacaklarını belirten Yapıcı, meclis kararının henüz alenileşmediğini de dile getirdi.

Politik bir hamle

Mücella Yapıcı, “Hakikaten stratejik plandı. Topçu Kışlası'nın ihyası için 12 milyon gibi biraz da komik bir para ayrılmış. Onun için bu belli ki politik bir hamle. Bu hamleler nasıl püskürtüldüyse tekrar toplum tarafından püskürtülecektir" diye konuştu.