Topçu Kışlası'nın Akıbeti Belli Oldu!



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , partisinin Kızılcahamam’daki il ve ilçe başkanları toplantısında yaptığı konuşmada İstanbul 'da yapılması düşünülen projeler hakkında şunları söyledi:

"Çılgın projeler için bize hendek atlatıyorlar"

Çılgın projeler için bize hendek atlatıyorlar. Bakın Marmaray’da çanak çömlekle bize kaç sene kaybettirdiler. Üç dört sene önce açılacaktı. Biz muasır ülkeler seviyesinin üzerine çıkacaksan bu yatırımları hızla yapmalıyız.

"Üç beş çanak çömleği koruyorsun da, tarihi kışlayı neden korumuyorsun"

Kanal İstanbul’la ilgili birileri gelip bize akıl veriyor “bu yanlış” diye. Ya arkadaş sen aklını kendine sakla. Dört yıl gibi bir sürede üçüncü havalimanını bitireceğiz. Taksim Gezi Alanı dedik hemen karşı çıktılar. Kışlayı yeniden yapacağız dedik başta ana muhalefet partisi karşı çıktılar. Ben de reddinize ret dedim ve sonra retlerine ret kararı çıktı. Yahu çanak çömleği koruyorsun da oradaki tarihi kışlayı neden korumuyorsun. Denizin kenarında üç beş çanak çömlek, üç beş çatal bıçak bulunmuş, onu koruyorsun da bu tarihi binayı neden korumuyorsun.

"Topçu kışlası AVM olacak"

O zaman ne dedik, “olacak” dedik, şimdi oluyor. Bu tabi kışla olmayacak. AVM, belki rezidans olarak hizmet görecek.

"Şehir müzesi yapacağız"

Divan Oteli tarafında da bir şehir müzesi yapmak üzere adım atacağız. Trafiği alta alıyoruz meydan yayalara kalacak. Yani insana kalacak. Galataport, Haydarpaşaport hazırlanıyor… Yassıada bir demokrasi ve özgürlükler adası haline getireceğiz.

"3. köprünün temeli bir iki ay içinde atılacak"

Boğaz’a üçüncü köprünün temelini önümüzdeki bir iki ay içinde atacağız… Siyaset pasif zaman anlayışı ile yapılmaz. Siyaset aktif zaman anlayışı ile yapılır. Aktif zamanını bu işe ayıramayanlar zaten siyaseti yapmasınlar. “İşlerim güçlerim her şeyi tamamıyla bitireyim, akşam geçerken de partiye uğrayayım” dersek bu siyaset olmaz. Bu, bu ülkeye hizmet anlayışı olmaz. Biz diyoruz ki bu işe ciddi manada zaman ayıracağız. Yaptığımız 76 milyonun sevki idaresidir. Zaman kalırsa biraz da siyasetle uğraşırız dersen bu iş olmaz."

İstanbul'un 8000 yıllık izleri!