Toplum ve Modernliğin Terbiyecisi



Osmanlı Bankası Müzesi'nde düzenlenen Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında sanatın günlük yaşama yansıması ve yaşamı algılayış kültürü üzerine konferanslar düzenleniyor. "Obje ve Ritüel" başlıklı toplantıların birincisinde Yrd. Doç. Dr. Wendy Shaw, müzenin toplumla ilişkisini ve sosyal işlevlerini irdeleyecek. Katılımın ücretsiz olduğu konferans 24 Kasım Çarşamba günü saat 18:30'da gerçekleştirilecek.

Müze kavramı uğranmayan uğrak yer, uzak durulan merkez, veya kimliği önceden çizilmiş bir ayna olarak algılanabilir. Sadece Türkiye'de değil birçok yerde, çoğunluk kendi yaşadığı yerde müzeye gitmeyi iş olarak algılarken turist olarak yollar hep müzede kesişir. Wendy Shaw konferansta, müze kavramının kökündeki bu ironiyi müzenin gelişen ve değişen işlevlerinin tarihsel, evrensel ve yerel boyutlarını göz önünde bulundurarak irdeleyecek. Shaw, söyleşide ayrıca Türkiye'de gelişmekte olan yeni müze girişimlerinin karşılayabileceği ihtiyaçları da tartışacak.

Yrd.Doç.Dr. Wendy Shaw, lisans eğitimini Kaliforniya'da Scripps College Claremont'da Görsel Sanatlar üzerine yaptı. Yüksek lisans ve doktora eğitimini Los Angeles'ta Kaliforniya Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde tamamlayan Shaw'ın ilgi alanları arasında Türkiye'nin kültürel tarihi, sanat tarihi, müze çalışmaları, arkeoloji tarihi ve çağdaş sanatlar bulunuyor. Wendy Shaw, halen Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde öğretim üyeliği görevini yürütüyor.

Katılımın ücretsiz olduğu toplantı hakkında, Osmanlı Bankası Müzesi'nin (0212) 334 22 70 numaralı telefonundan bilgi alınabiliyor.

Yrd. Doç. Dr. Wendy Shaw
Bilgi Üniversitesi
Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü