Torino Dünya Mimarlar Kongresi’nde “Çağdaş Türk Mimarları” Sergisi Açıldı



UIA Dünya Mimarlık Kongresi kapsamında, Türkiye’den Dünya Mimarlık Topluluğu tarafından düzenlenen “Türk Mimarlığı, Şimdi” temalı “7 Tepeden 7 Mimar” ve “Görüntüleri Anlatmak” sergilerinin açılışının, dört ayrı yerel kurum temsilcisi tarafından yapılması, İtalyan’ların katkılarından dolayı Türklere teşekkürlerinin ifadesi olarak yorumlandı.

Torino’nun bulunduğu Piemonte Eyaleti Konseyi Başkan Yardımcısı Roberto Placido, Torino Belediye Başkan Yardımcısı Roberto Tricarico ve Torino kenti Kentsel Planlama Danışmanı Giorgio Gianni ve Torino Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı Giovanni Lanzai’nin katılımıyla dün (26 Haziran 2008) açılan sergiye mimarların, mimarlık öğrencilerinin ve basının ilgisi büyüktü. 

Serginin açılış konuşmasını yapan Dünya Mimarlık Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Suha Özkan, çağdaş Türk mimarlığının geçirdiği evreleri anlattı.



Açılış konuşmasından sonra, serginin sponsorları SCHÜCO ve NURUS'a, Garanti Bankası temsilcilerine ve katılan mimarlara teşekkür plaketlerinin verilmesi ile sergi ziyarete açılmış oldu.

“7 Tepeden 7 Mimar”
“7 Tepeden 7 Mimar” sergisi çağdaş Türk mimarları Emre Arolat, Can Çinici, Mehmet Kütükçüoğlu, Şevki Pekin, Nevzat Sayın, Melkan ve Murat Tabanlıoğlu ve Han Tümertekin’in yapıtlarından oluşuyor.

“Görüntüleri Anlatmak”
“Görüntüleri Anlatmak” ise mimar ve fotoğraf sanatçısı Sıtkı
Kösemen’in objektifinden İstanbul’un sosyal yapısını yansıtıyor. Fotoğraflarda insana ve mekana dair uyum ve karşıtlıklar izleniyor.

Palazzo Bertalazone di San Fermo’daki sanat galerisinde ziyarete açılan sergiler, 25 Haziran – 25 Temmuz 2008 tarihleri arasında gezilebilir.