Tosyalı Holding’den Kimsesiz Çocuklara Sevgi Evleri



Tosyalı Holding, İskenderun Tosçelik Fen Lisesi ve Şerif Tosyalı Sağlık Merkezi’nin ardından Tosçelik Osmaniye Sosyal Bilimler Lisesi’ni ve son olarak Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri projesini hayata geçiriyor. Sevgi Evleri Projesi’nin temel atma töreni, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katılımıyla 4 Temmuz 2010’da İskenderun’da gerçekleştirildi.

Kimsesiz çocukların ev ortamında büyüyeceği, 10 villadan oluşan ve ortalama 100 çocuğun bakımının üstlenileceği bir proje olan Sevgi Evleri, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve ilgili bakanlıklarla koordineli olarak tamamlandıktan sonra Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlanacak. Projenin Temmuz 2011 tarihinde tamamlanması hedefleniyor.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, temel atma töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Yaptığımız her çalışmada sadece sanayiye ve üretime odaklanmıyoruz. Biz güçlü ve müreffeh bir Türkiye için tıpkı sanayi alanında olduğu gibi sosyal alanda da üretimler yapmayı kendimize şiar edindik. Bu topraklardan aldığımızı yine bu topraklara vererek, bir nebze de olsa ülkemiz için bir şeyler yapmanın gururu ve hazzını yaşamaya gayret ediyoruz. Bugünde, geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın daha güvenilir, daha mutlu ortamlarda yaşamaları için ‘Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nin’ temel atma sevincini siz sevgili dostlarla paylaşıyoruz. Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın, yani kimsesizlerimizin kimi olmak, gerek benim, gerekse tüm ailem için bu güne kadar yaşayacağımız en büyük mutluluk olacaktır.”