TPB Altın Kiriş Ödülleri Sahipleri Belli oldu



Türkiye Prefabrik Birliği tarafından, beton prefabrikasyon teknolojisini tanıtmak ve gelişimini sağlamak amacıyla 1987 yılından beri verilmekte olan Altın Kiriş Ödülleri’nin 2007-2009 dönemi sahipleri belli oldu. Ödüller, Türkiye Prefabrik Birliği tarafından yıl içinde belirlenecek bir tarihte sahiplerine verilecek. Son toplantısını Mart ayı başında tamamlayan TPB Ödül Seçici Kurulu’nun açıkladığı ödül listesi şöyle:

Başarılı Yapıt Ödülü

• 'Genelde çelikten yapılan rüzgar enerjisi kulelerini beton prefabrikasyon teknolojisiyle yapması ve böyle hassas bir üretimin Türkiye’de yapılabileceğine örnek oluşturması' nedeniyle AKAT Prefabrike İnşaat San. Tic. A.Ş’ye verildi.

Başarılı Ürün Ödülü

• 'UV kaplamalı parke taşı üretiminde kullandığı teknolojiyle taşın direncinin artırılması, kirlenmenin minimuma indirilmesi ve kolay temizlenebilme özelliğinin artırılarak daha temiz bir kent oluşturulmasına yaptığı katkı'dan dolayı İSTON İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları San. ve Tic. A.Ş, ödüle layık görüldü.



Foto: İston'un ödüllendirilen 'UV kaplamalı parke taşı

Çevre Ödülü

• 'Çevre kirliliği yaratan ve stok yönetimi için enerji tüketen defolu beton eleman atıklarının geri kazanılması ve belirli elemanlarda agrega yerine kullanılması konusundaki uygulamaları ile doğal çevrenin korunumuna yaptığı katkı'dan  dolayı Yapı Merkezi Prefabrikasyon A.Ş’ye verildi.



Foto: Yapı Merkezi Prefabrikasyon A.Ş'nin çevreye saygılı uygulaması

Başarılı Hizmet Ödülü

• 'Prefabrikasyon sektörünün gelişmesi için yaptıkları  hizmetler ve katkıları nedeniyle Dr. Ersin Arıoğlu ve Altan Gökçek ödüle layık bulundular.



Bu ödül gruplarına ek olarak Türkiye Prefabrik Birliği Ödül Seçici Kurulu, gerek Bayrampaşa IKEA gerekse diğer illerdeki IKEA mağazalarının yapımında prefabrikasyon teknolojisini tercih ettiği için MAPA Mobilya ve Aksesuar Pazarlama A.Ş’ye  'Prefabrikasyona Katkı Özel Ödülü' verilmesini kararlaştırdı.