Trabzon Belediyesi 'Ayrılanları' Birleştiriyor



Kağıt, naylon ve cam atıkların geri dönüşümü için kent genelinde bazı yerlere konulan ayrıştırma kutularında toplanan malzemeleri belediye ekipleri aynı çöp aracına dökerek birleştiriyor. Bunun nedeniyse AKP’li Trabzon Belediyesi’nin önceki dönemden kalan uygulamadan vazgeçmesi.

Kağıt, naylon ve cam gibi maddelerin geri dönüşümünün sağlanmasını amaçlayan çöp toplama kutuları önceki CHP’li belediye döneminde kent geneline dağıtıldı. Kentin işlek yerleri Atatürk alanı ve Gazipaşa Caddesi gibi alanlardaki kutuların dış yüzeyleri de reklam amacıyla kullanılarak belediyeye gelir sağlandı.

Ancak bu sabah Gazipaşa Caddesi üzerindeki ayrıştırma kutularının boşaltılması sırasında ilginç bir görüntü ortaya çıktı. 3 bölmeli ayrıştırma kutularını çıkartan Trabzon Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, kağıt, naylon ve cam atıkların toplandığı kutuları aynı çöp kamyonuna boşalttı. Ekipler kutuları boşalttıktan sonra ayrıldı.

Belediye: Uygulamayı kaldırdık

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, kent genelindeki ayrıştırma kutularını kullanmadıklarını ve kaldırmaya başladıklarını söyledi. Aydın, çöplerin ayrıştırmasına artık evlerden başlayacaklarını, ayrıştırma işleminin de belediyenin çöp arıtma tesisinde yapılacağını kaydetti.