Trabzon Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Alanına Alınıyor



Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Zağnos ve Tabakhane Vadileri Kentsel Dönüşüm alanları arasındaki bölge ile ilgili önemli bir karar alındı. Her iki projenin de sahile inen bölümleri arasında kalan Pazarkapı Mahallesi kentsel dönüşüme dahil edildi.

61 Saat Gazetesi'nde yer alan habere göre, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası binasının da bulunduğu alanda yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi kararına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan da destek geldi. Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre; Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine bugün İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen maddeyle ilgili bilgi veren Çaykara Belediye Meclisi Üyesi Hamit İnan, “Bu alan, Tabakhane Vadisinin kuzey tarafı yani sahile inen kısmı... Tabakhane Vadisinde ki Kentsel Dönüşüm alanını tamamlayacak alan. Bir taraftan da Zağnos Vadisi ile Tabakhane Vadisini kuzey tarafından bir birine bağlayan alan. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Trabzon ziyaretinde incelemesi yapılmış ve bu alanın kentsel dönüşüm alanına uygun olduğu istişaresi edildi” açıklamalarını kullandı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ise Zağnos ve Tabakhane’de dönüşümler büyük bir hızla ilerliyor. Kimi tamamlandı, kimi sona yaklaşıyor. Burası da arada kalan bölgeydi. Geçmişte Tabakhane ve Zağnos ile ilgili kentsel dönüşüm planlaması yaparken buralar da zaman zaman meclisimizde, “Buraları neden alınmıyor?” şeklinde dillendirildi. Biz de o zaman şunu söylüyorduk: “zaman geldiğinde zaten kendini gösterecektir” Adım adım yapılmasını hedefliyorduk. Geçen şehrimize ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız bu bölgede başkanımız ve TOKİ yetkilileri ve diğer arkadaşlarla dolaşırken burası tekrar kendisine hatırlatıldı. Zaten kendisi de fark etti. Bu bölgenin de Kentsel Dönüşüm alanı içine alınmasını uygun gördü. Onun da ön görüsü doğrultusunda bu bölgenin son tamamlayıcı parçası olan alanın Kentsel Dönüşüm alanı içerisine alacağız inşallah” dedi.

CHP’li Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cahit Erdem ise, şu ifadeleri kullandı: “Kentsel dönüşüm güzel şey. Oralarda komphe bu uygulamayı yapmak güzel şey. Onun kuzeyinde camiyi oraya koyduk. Madem oralarda binaları temizliyoruz, güzel küçük küçük binalar yapılacak. Oraya o kadar büyük binanın yapılmasına ben burada ret vermiştim. Yine aynı düşüncedeyim. Lokal olarak bir şeyleri çözerken bütünlüğü kaçırıyoruz gibi geliyor.”