Trakya’nın Sonu Olacak



Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ Kent Konseyi yöneticileri ve çevre örgütleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Metropolitan Planlama Merkezi’nce (İMP) hazırlanan Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı’na tepki gösterdi. Toplantıda planın Trakya’ya büyük zarar vereceği, İstanbul’daki kirli sanayiyle yaklaşık 5 milyon kişinin Trakya’ya göç ettirileceği vurgulandı.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Petrol-İş Sendikası Trakya Şubesi’ndeki toplantıya, Edirne Kırklareli ve Tekirdağ Kent Konseyi Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri, Makine Mühendisleri odaları yöneticileri, TEMA Bölge Sorumlusu Hakan Dedeoğlu ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cemil Cangir katıldı.

Yasal başvuru yapılacak

Toplantıda Trakya Kalkınma Birliği’nce (TRAKAB) hazırlatılan Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı eleştirildi.

TEMA Bölge Temsilcisi Dedeoğlu, planla Trakya’nın İstanbul’un çöplüğü haline getirilmek istendiğini belirterek “Biz Trakya topraklarının planlanmasına karşı değiliz. Trakya’nın İstanbul’un çöplüğü yapılacak olmasına karşıyız. Trakya’nın her bölgesinden temsilciler burada. Ortak karar alarak yasal başvurularımızı da yapacağız” dedi.

Prof. Dr. Cangir ise şunları söyledi: “Planı hazırlayanlar İstanbul’u kurtarırken Trakya’yı korumayı düşünmüyorlar. Hatta yok ediyorlar.”