Tremco Illbruck'tan Dünyanın En Yüksek Binası için 17 Farklı Sızdırmazlık Malzemesi



Dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa-Dubai'nin çok değişken birleşim detaylarının sızdırmazlığında Tremco illbruck geniş ürün yelpazesinden zorlu çöl iklimine rağmen fonksiyonlarını yitirmeyen 17 farklı ürün kullanıldı. Köln merkezli firma, Dubai'de bulunan yerel ofisinin de dahil olduğu 19 ülkede temsil ediliyor.

Aluminyum çerçeveli 10 bin 200 metrekare çift cam cephe ile kaplanan ana binanın giriş katının izolasyonunda Tremco Tremsil 500 kullanıldı. Bu silikon sızdırmazlık ürünü, hava şartlarına yüksek direnç sağlıyor ve derz genişliğinin yüzde 50'sine kadar olan bileşen hareketlerini tolere edebiliyor. Bileşenlerin boyutları ve karşılaşılan ısı aralıkları sonucunda oluşan yüksek miktardaki ısıl ve dinamik hareketler göz önüne alınarak, binanın zirve noktasının 1,5 metreye kadar hareket etmesi öngörülmüştü. Binanın içerisinde kullanılan Tremco Dymonic ve Tremco Dymeric 240 poliüretan macunlar, özellikle derzleri dinamik bina hareketlerinden korumak için tasarlandı.

25 bin metrekarelik cam cephenin imalatı da Tremco illbruck ürünleriyle yapıldı. Klimatize iç sıcaklık ortamından sıcak çöl havasını etkili biçimde ayıran strüktürel yapıştırma bileşenlerinin sürekli sızdırmazlık ve güvenlik için önemli iki komponentli Proglaze II ve SGT 9200 strüktürel bantlarını içeriyor.

Tremco illbruck, enerji tasarruf macunlarına ek olarak, yeraltındaki park katları, yeşillik alanların içerdiği katlar ve derzler için çeşitli neme dirençli macunlar sağladı. Vulkem ürün serisinden kalıcı, kürlenme süresince yüzeyde az bakım gerektiren, dayanıklı, su geçirmez kaplamalar kullanıldı. Tremco Tremsil 200 ise mutfaklarda ve banyolarda kullanıldı.