‘TRen’ Fotoğrafları Başkent Garı’nda



Fotoğraf sanatçıları Özcan Ağaoğlu ile Erhan Gürkan’ın fotoğraflarının yer aldığı ‘TRen’ sergisi Ankara Garı yolcu salonunda açıldı. Ankara - AA

Ankara Garı yolcu salonundaki sergide, sanatçılara ait 42 siyah-beyaz fotoğraf sergileniyor. Sergi hakkında bilgi veren Sanatçı Ağaoğlu, serginin temasının “tren ve insan ilişkileri” olduğunu belirterek, Anadolu insanının tren maceralarını “siyah-beyaz” anlatmak istediklerini söyledi.

“Trenler benim için yaşamın kendisidir” diyen Sanatçı Gürkan da yaşamın bütün seslerinin, garlarda tren kalkış ve gidiş saatlerinde duyulduğunu ifade ederek, “garlardaki sesi” fotoğraflaştırmak istediklerini anlattı.

SERGİDE 42 FOTOĞRAF YER ALIYOR
Gürkan, sergide 42 fotoğrafın yer aldığını belirterek, sergiyle aynı adı taşıyan ve içinde 100 fotoğraf bulunan ‘TRen’ kitabının da yayınlandığını belirtti. Sergi ve kitap çalışmaları için yaklaşık 20 bin kilometre yol kat ettiklerini ve 5 yıl boyunca çalıştıklarını kaydeden Gürkan, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Nusaybin, Adana, Konya, Ankara ve İstanbul’da tren vagonlarında ve raylarda çekimler yaptıklarını söyledi.



SERGİ 10 EKİM’E KADAR AÇIK
Serginin daha çok vatandaş tarafından gezilmesini istediklerini ifade eden Gürkan, fotoğrafların, Ankara’dan sonra diğer büyük şehirlerde de sergileneceğini bildirdi.

Sergi, 10 Ekim’e kadar gezilebilecek.