TROX Turkey 5. Yılını Kutluyor



İklinlendirme ve soğutma sektörünün öncü ve yenilikçi firmalarından, Avrupa pazarının lideri TROX Technik’in, Türkiye satış ve destek ofisi TROX Turkey 5. yılını kutladı. Yıldönümü dolayısıyla yeni ofislerinin de bulunduğu Palladium Tower’de basın mensuplarıyla biraraya gelen TROX Turkey Genel Müdürü Ozan Atasoy, 2010 yılında kurulurken hayal ettiklerini geçtiğimiz 5 yıllık süreçte gerçekleştirdiklerini belirterek kendi alanında ilk 3’te yer aldıklarını söyledi. TROX Turkey olarak üstün kalite ürünleri, üstün kalite hizmet ve mühendislik deneyimleriyle müşteriye sunduklarını belirten Atasoy, geldikleri noktayı da "İki yıldır TROX’un satış şirketleri arasında biriciyiz" sözleriyle özetledi.

Ozan Atasoy: Ciro olarak 5 yılda 10 kat büyüdük

Dışarıdaki havayı alıp iç ortama getirene kadar kanal hariç dış hava panjurundan susturucusuna, hava kontrol ekipmanlarından filtresine varana kadar birçok ekipman ürettiklerini belirten ve bunları komple bir sistem olarak akıllı yazılım ve otomasyon ürünleri ile kullanıcılara sunduklarını ifade eden Atasoy; ciro olarak 5 yılda 10 kat büyüdüklerini ve satışlarının yaklaşık dörtte birini de yurtdışı projelerin oluşturduğunu sözlerine ekledi. Sektördeki rekabet için, "Biz Türkiye'de kendimizle rekabet ediyoruz" diyen Atasoy, müşterinin A'dan Z'ye her ihtiyacına yanıt verebilen başka bir firma olmadığına işaret etti. TROX Turkey'i bir satış organizasyonundan çok mühendislik hizmeti veren bir ofis olarak tanımlayan Atasoy; insan kaynağına ve yeni ürünlere yatırım yaptıklarını, sundukları sistem ve mühendislik hizmetleriyle farklılaşmak istediklerini belirtti.

Doğru sistem tercihi ve kurulumu için mühendislerin konsept aşamasından itibaren tasarımın içinde olmasının öneminin altını çizen Atasoy, bunun için de uygun bir altyapı olmasının şart olduğunu; Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) gibi sistemlerin de bu anlamda işlevsel araçlar olduğunu kaydetti. Disiplinler arası çalışmanın en önemli koşulunun koordinasyon olduğunu vurgulayan Atasoy, ayrıca Revit kütüphanesinde yeralan TROX ürünlerinin tasarımcılara kolaylık sağladığını belirtti.

Bugüne kadar birçok önemli projeye imza attıklarını belirten Atasoy, bu projeleri şöyle sıraladı:

“Türkiye’de ilk akreditasyon almış BSL3 Laboratuarı olan Erciyes Üniversitesi BSL3 Laboratuarı, yine Türkiye’deki ilk Multi Service Chilled Beam uygulamasını yaptığımız Türkiye Müteahhitler Birliği Binası, Zorlu Center projesi içinde yer alan Performans Sanatları Merkezi (PSM) ve Türkiye’deki ilk Raffles Oteli, Aselsan Gölbaşı Yerleşkesi, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Binası, HABOM Uçak Bakım Hangarı, Rönesans Tower Ataşehir, Garanti Bankası Beyoğlu Sanat Galerisi, Acıbadem ve Dünya Göz Hastaneleri sayabiliriz. Türkiye’deki ilk klima santrali satışını gerçekleştirdiğimiz, yenilenen BIST İşlem Salonu’da yaptığımız projeler arasında yer alıyor”.

Michael Bauer: Türkiye'nin önümüzdeki 50 yılında da varız

TROX Turkey'den duydukları memnuniyeti, "Keşke faaliyet gösterdiğimiz ülkeler arasında Türkiye gibi başkaları da olsa" sözleriyle ifade eden TROX Technik CEO’su Michael Bauer de; "Türkiye çok ciddi bir gelişme gösteriyor, ekonomisi hızla büyüyor. Bizim Türkiye planlarımız kısa vadeli değil; 50 yıl sonrasının Türkiyesinde de olmak istiyoruz. Ayrıca sadece iç pazar ile de ilgilenmiyoruz; Türkiye'yi bölgesindeki diğer ülkelere açılan bir kapı olarak da görüyoruz" dedi. Önceliklerinin satış organizasyonu olduğunu vurgulayan Bauer, ancak ileride Türkiye'de üretim yapmanın koşullarını da değerlendireceklerini sözlerine ekledi. TROX Technik'in otel, AVM, hastane, kamu binaları gibi büyük ölçekli yapılara yönelik ürünler geliştirdiğini anımsatan Bauer; ancak konut sektöründe de ciddi bir potansiyel gördüklerini, önümüzdeki dönemde bu pazara yönelik çözüm önerileri de sunacaklarını belirtti.