TSK, Topkapı Sarayı'ndaki Depolarını Boşaltmaya Yanaşmıyor



Kültür Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı'nın, TSK'nın Topkapı Sarayı'ndaki depolarının boşlatılması konusundaki görüşmelerinden henüz bir sonuç çıkmadı. Ancak Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, İç Tedarik Komutanlığı'nın Topkapı Sarayı'nda iç çamaşır, bot ve battaniye gibi malzemeler için kullandığı depoları almak konusunda kararlı. Bakan Günay, iç yazışmalara rağmen depoları boşaltmaya yanaşmayan Savunma Bakanlığı'na karşı medya ve kamuoyundan destek istedi.

Genel başkanlığını Samanyolu Televizyonu Genel Müdürü Hidayet Karaca'nın yaptığı Televizyon Yayıncıları Derneği ve yönetim kurulu üyeleriyle kahvaltıda buluşan Günay, geldikleri son noktayı anlattı. Çok sayıda basın mensubunun katıldığı Saray girişindeki Karakol Restaurant'ta, bundan sonra neler yapacaklarını anlattı: "Topkapı Sarayı'nın içinde ne varsa bizim kullanmamız gerekiyor. Savunma Bakanlığı'ndan olumsuz cevap geldi ama bunu kabul etmiyorum. Taleplerimizi tekrar ilettik. Tarihi eserlerimiz eskime, çürüme ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bizim mekanlarımızı bir başka kurumun kullanması her şeyden önce tarihe haksızlıktır. "

Dünyadaki hiçbir kurumun tarihe bu kadar duyarsız kalamayacağını belirten Bakan Günay, medya üzerinden şu mesajı verdi: "İlgili arkadaşlardan rica ediyorum. Bizim buralara ihtiyacımız var. Depo başka yerde de yapılır, biz bu tarihi objeleri kurtarmak zorundayız. Sirkeci tarafında İç Tedarik Komutanlığı'nın kullandığı yönetim binaları var. Bunlarla ilgili sorunumuz yok. Hatta mehter bölüğü bile buraya gelebilir. Bu tarihi mekanda onlara da yer açarız. Bu, benim kişisel ihtiyacım değil. Vatanseverliğin bir gereğidir."