"Tuğladan Neler Yapılabileceğini Göstermek İstiyoruz"



1962 yılında makineli tuğla üretimine Manisa/Turgutlu İlçesi’nde başlayan Bloksan, destekleyici Ar-Ge faaliyetleriyle dikkat çekiyor. Bloksan ürünleri başta Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Marmara bölgeleri olmak üzere Türkiye’nin tüm illerine pazarlanıyor. 17. Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir kapsamında Bloksan Satış Temsilcisi Yunus Aytolon ile detaylı bir görüşme gerçekleştirdik.

Yapı Fuarlarına çok uzun süredir katıldıklarını belirten Aytolon, özellikle bu sene Yapı Fuarı İzmir’den çok daha memnun olduklarını ifade ederek, "İzmir bizim bölgemiz bu nedenle bu fuara katılımımız bizim için çok önemli" dedi. İzmir’in bütün bir Ege bölgesine hitap ettiğini vurgulayan Aytolon, yüzde 30’luk büyümeden oldukça memnun olduklarını, fuarın daha da büyümesini, gelişmesini istediklerini aktardı.

Yapı Fuarı İzmir’de özellikle "Karbon Takviyeli Styropor’lu Termo Tuğlalar" ile firmanın "büyük ebatlı tuğlalar"ını ön plana çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Aytolon, söz konusu büyük ebatlı tuğlaların Türkiye için standart dışı olduğuna dikkat çekti. Yalıtım anlamında önemli bir döneme girildiğini aktaran Aytolon, "Karbon Takviyeli Styropor’lu Termo Tuğlalar"ın dış duvarlar için nitelikli bir ürün olduğunu anlatarak bu ürünün yaklaşık on yıldan bu yana Styropor’lu olarak üretildiğini, karbon takviyeli styropor’lu termo tuğlaların ise Türkiye’nin yalıtım sürecine girmesiyle birlikte ön plana çıktığını kaydetti. Söz konusu ürünün ısı iletkenlik katsayısının Styropor’lu tuğlaya oranla yüzde 25 daha yüksek olduğunu aktaran Aytolon, böylelikle mevcut tuğlalarında yalıtım anlamında yeni bir düzenleme yapmış olduklarını açıkladı.



Çok yönlü çalışan bir firma olduklarını vurgulayan Aytolon, tarihi yapıların restorasyon süreçlerinde de bir aktör olarak yer aldıklarını anlattı. Tarihi yapılardan elde edilen numuneler aracılığıyla kapsamlı bir Ar-Ge çalışmasıyla birebir aynı malzemeyi üretebildiklerini belirten Aytolon, firma olarak İstanbul Tarihi Yarımada’da ve Bursa’da çalışmakta oldukları pek çok restorasyon projelerinin olduğunu aktardı.

Fabrika merkezlerinde uygulama, teşhir mekanlarının bulunduğuna da dikkat çeken Aytolon, tuğladan bir müze inşa ettiklerini bu kapsamda söz konusu müzenin kapılarının herkese açık olduğunu ifade etti ve "Sadece tuğladan neler yapılabileceğini göstermek istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.