TÜİK, 2011 Nüfus ve Konut Araştırmasının Alan Uygulamasını, 3 Ekim'den İtibaren Uygulamaya Koyacak



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''2011 Nüfus ve Konut Araştırmasının'' 3 Ekim'den itibaren uygulamaya konulacağı kaydedildi. Türkiye genelinde içinde insan yaşadığı tahmin edilen yaklaşık 2,4 milyon adrese gidilerek yüz yüze görüşüleceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Araştırmanın alan uygulaması, 26 Bölge Müdürlüğümüz vasıtasıyla 81 ilde gerçekleştirilecektir. Araştırma ile nüfusun demografik, sosyal ve ekonomik niteliklerine ilişkin temel bilgi kaynağı oluşturularak ulusal, bölgesel ve yerel düzeydeki plan ve programlara büyük katkı sağlanacaktır.

Alan uygulamasında görev alacak personel, TÜİK onaylı resmi tanıtım kartları yakalarına takılı bir şekilde hane halklarını ve kurumsal yerleri ziyaret edeceklerdir. Önemli bir maddi kaynak ve manevi çaba gerektiren bu araştırmanın başarısı vatandaşlarımızın vereceği doğru ve güvenilir bilgilere bağlıdır. Araştırmanın sağlıklı olarak yapılabilmesi ancak, konut ve binanın nitelikleri ile hane halkına ilişkin sorulara eksiksiz ve doğru cevap verilmesi ile mümkündür.''

Açıklamada, söz konusu araştırmanın, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden (ADNKS) elde edilemeyen; iş gücü, istihdam, doğurganlık, ölümlülük, uluslararası göç, göç nedeni, özürlülük gibi nüfusun demografik, sosyal ve ekonomik nitelikleri ile bina ve konutlara ilişkin bilgileri il düzeyinde sağlamak amacıyla yapılacağı da kaydedildi.