Tulip, ’Ispartakule 3’ İçin 50 Milyon Dolar Kredi Alacak



Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) ihale alan ilk yabancı ortalıklı şirket Tulip, Bahçeşehir’de yapımına başlayacağı Ispartakule 3 projesinin finansmanı için 2 hafta sonra JP Morgan’la 50 milyon dolarlık anlaşma imzalayacak.

Finansmanın yüzde 50’sini garantiledikten sonra inşaata başlayacak olan Tulip, kristal taşlarıyla ünlü Swarovski Ailesi, ABD’li Apollo Fund, Venus Equity ve Deutche Bank ile de görüşmelerini sürdürüyor. İstanbul ağırlıklı Türkiye’de proje üretmek için Hollandalı Panagro, Van Herk Groep, İngiliz CGR Construction ve Türk Özgür İnşaat’ın ortaklığında kurulan Tulip Gayirmenkul Geliştirme ve Yatırım, 5-7 yıl içerisinde 3,5 milyon metrekarelik konut ve alışveriş merkezi üretmeyi planlıyor.

Dış kredinin etkileri:
Tulip Gayrimenkul’ün İngiliz ortağı CGR’ın CEO’su Murat Mertoğlu, 2 hafta sonra dünyanın önde gelen yatırım bankalarından JP Morgan ile 50 milyon dolarlık anlaşmaya imza atacaklarını belirterek, "JP Morgan’ın finansal desteği hem Türkiye’deki gayrimenkul pazarının kredibilitesini hem de Türkiye’nin kredibilitesini artırması açısından önemli bir girişim. Hem de uluslararası piyasalara güven verecek" dedi.

Yeang imzası:
Tulip’in 500 milyon YTL satış büyüklüğüne sahip ilk projesi Ispartakule 3’ü, Çin asıllı Malezyalı olan Ken Yeang çizecek. Singapur Ulusal Kütüphanesi, Shenzen Havalimanı, BBC binası gibi projelere imza atan LDY’nin ortaklarından ve baş mimarı olan Yeang, "Ispartakule 3, bugüne kadar tüm dünyada attığım en büyük imza olacak. Simge bir proje olacak" dedi.

Alışveriş merkezine Hollandalı Corio talip
Ispartakule 3, 117 bin metrekare alan üzerine kurulacak. 70-250 metrekare arasında değişen bin 500 konuttan oluşan projede 60 bin metrekare ticari alan da bulunacak. Aylık geliri 2 bin doların üzerinde olan ve beyaz yakalıları hedefleyen projede fiyatlar henüz belli değil. Proje için öngörülen alışveriş merkezi için yatırımcılarla da görüşülüyor. Görüşülen operatörler arasında Akmerkezi alarak Türkiye’ye giren Hollandalı Corio da bulunuyor. Bu arada Murat Mertoğlu, yeni yapılacak yollar ile gişelerin geriye alınacağını, söyledi.