Tulip’in Alışveriş Merkezine Alman ve Hollandalılar Talip Oldu



İstanbul'un hızla gelişen bölgesi Bahçeşehir’de uygulamaya koyduğu Tulip Towers ve Tulip Turkuaz projelerinin bünyesinde yer alan AVM yatırımını Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM Gayrimenkul Yatırım Fuarında görücüye çıkaran Tulip Real Estate’e Alman ve Hollandalı yatırımcılar talip oldu.

Tulip İcra Kurulu Başkanı Burak Erten, fuarda Tulip Towers projesi içindeki alışveriş merkezini satmayı planladıklarını ve bunun için yabancı yatırımcılarla bağlantı kurduklarını söyledi. Fuarda görüştüğümüz Erten şöyle konuştu: “Biz alışveriş merkezi yatırımcısı değiliz, olmak da istemiyoruz. İşimiz gayrimenkul projesi geliştirmek. Bu projedeki AVM’yi de mutlaka satmak istiyoruz. 2 bin 500 dolarlık fiyatın cazip olması, talebi de beraberinde getiriyor. Üç günlük fuar süresince 7-8 yatırımcı ile temaslarda bulunduk. Bunlar arasında Alman ve Hollandalı yatırımcılar projeyle ciddi olarak ilgileniyor.”

90 milyon dolar

Şu anda hala hafriyat aşamasında olan projenin AVM’sinin 36 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacağını kaydeden Erten, projenin 90 milyon dolara satmayı planladıklarını da belirtti. Erten, 1150 konutluk Turkuaz projesinin 2011 yılının Aralık ayında, 488 rezidans dairenin,yer aldığı Tulip Towers projesinin de Mayıs 2012’ye kadar anahtar teslimlerinin yapılacağını da sözlerine ekledi.

Hollandalı ortakları Von Herk Group Panagro ile Lüksemburg’da 100 milyon Euro’luk yeni bir fon kuracaklarına da değinen Erten, “Suudi Arabistan, Abu Dabi, Kuveyt’in de bulunduğu Ortadoğu ülkelerine yönelik satış yapacağız. Lisansını 15 aya kadar almayı planlıyoruz. 9 aylık bir süreçte bu fonu oluştururuz gibi gözüküyor” diye konuştu. Erten, kuracakları yeni fonun mevcut projeler değil yeni projeler için çalışacağını, 30-35 milyon Euro’luk bölümüyle ise Türkiye’deki proje geliştirici firmalardan toplu alımlar yapmayı hedeflerini kaydetti.

Yabancılardan aldatılma öyküleri

Türkiye’de gayrimenkul alanında yaptıkları yatırımlar yüzünden dolandırılan bazı kuruluşlar, başlarından geçenleri MIPIM Fuarı’na katılan Türk firmalarıyla paylaşarak, yardım istedi. Bu kuruluşlardan biri Beyoğlu’nda bir revinasyon projesi için 25 milyon Euro yatırım yaptıktan sonra, binanın tarihi eser olduğu ortaya çıkmasına rağmen parayı geri alamadığını anlattı. Suudi Arabistanlı bir yatırımcı da yeni bir gayrimenkul fonu oluşturmak isteyen Türk firmasının yetkililerine 180 milyon dolarını kaptırma hikayesini dile getirdi.  Bir başka yatırımcı da ‘Bir alışveriş merkezinin dolu gösterilerek kendisine satıldığını, aldıkdan sonra AVM’nin boş haliyle karşılaştığını dile getirdi.

Louis Vuitton ve Burberry Kapalıçarşı’ya geliyor

Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, “Kapalıçarşı’da sahte paşmina, çanta satılıyor. Bu nedenle de dünyada alması gerektiği yeri alamıyor. Uluslararası ve ulusal markalarını çekmek gerekiyor. Louis Vuitton’ın Dünya Başkanı ve Burberry yöneticilerinden Kapalıçarşı’ya girmeleri için söz aldım. ‘Taklitle mücadele mi etmek istiyorsunuz, kendi mağazanı orada aç’ dedim. Kabul ettiler” diye konuştu