Tüm Çukurlar Kapatılıyor



İzmir'de altyapı çalışmaları ve kış aylarındaki yağışlar nedeniyle cadde ve sokaklarda oluşan çukurlar kapatılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıl sonuna kadar kentin çeşitli kesimlerine 600 bin ton asfalt dökecek. Çukurların kapatılmasıyla araç sürücüleri de rahat bir nefes alacak.

Yollar tamir edilecek
Yıl sonuna kadar yoğun bir asfaltlama çalışması içine girecek olan Büyükşehir Belediyesi ayda ortalama 45 bin ton asfalt atacak. Asfaltlama çalışmaları sırasında yollardaki çukurların yanı sıra otobüs güzergahlarına da öncelik tanınacak. Özellikle İZSU Genel Müdürlüğü'nce kentin çeşitli kesimlerinde su ve kanalizasyon arızası nedeniyle kazılan fakat daha sonra asfalt atılamadığı için bozulan yolların gövdeleri yine aynı çalışma kapsamında tamir edilecek.

Ortaklaşa çalışılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezinden alınan kazı izni doğrultusunda cadde ve sokaklarda da ayrıca çalışma yapılacak. Programa alınan yerler bittikten sonra Balçova, Güzelbahçe ve Narlıdere ilçelerinde ihtiyacı olan sokak ve caddeler asfaltlanacak. İZBETON Genel Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Yol Şubesi'nin ortaklaşa yürüteceği çalışmalar yıl sonuna kadar sürecek. İzmir merkezde 9 metropol ilçede yürütülecek olan çalışmalar kapsamında kentin işlek caddeleri de ele alınacak.

İzmir çiçek açacak
İzmir'in meydan, cadde ve sokaklarını pervane, vapur dumanı ve petunyalar süsleyecek. Bu güne kadar kente bir çok yeşil alan kazandıran Büyükşehir Belediyesi yazın gelmesiyle birlikte kentin görsel açıdan daha güzel yapmak için çeşitli bölgeleri çiçeklerle süsleyecek. Belediyesi Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü'nce kent genelindeki rekreasyon alanları, parklar, meydanlar, orta refüjlere 550 bin mevsimlik çiçekle süslenecek. Dikimlerin Haziran ayı sonuna kadar tamamlanacağını belirten Parklar ve Bahçeler Müdürü Müştak Özvural dikilen çiçeklerin Aralık ayı sonuna kadar kenti süslemeye devam edeceğini söyledi.
Dikilecek çiçekler arasında aslan payını Pervane ve Kadife çiçekleri alacak. Her iki türden de 150'şer bin tane dikilecek. Geriye kalan 250 çiçekte vapur dumanı, ateş çiçeği ve petunya'dan oluşacak.