Aktürk Villaları Bitti Sıra Yeni Konutlarda



İnşaat sektöründe 28 yıldır faaliyet gösteren Ankaralı Aktürk Yapı Endüstrisi, gayrimenkul sektöründeki canlılıkla birlikte Ankara'da yoğunlaşan faaliyetlerini İstanbul'a da taşıma kararı aldı. İstanbul Kemerburgaz'da ahşap yapılardan oluşan ve 293-513 metrekare brüt alan arasında değişen müstakil, ikiz ve üçlü ara villalar olmak üzere toplam 64 konutun yapımını tamamlayan şirket, önümüzdeki günlerde Çekmeköy'de yeni bir projenin tanıtımını yapmaya hazırlanıyor. Aktürk Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Öner Aktürk, Çekmeköy'de 592 konutluk Rapsodi Evleri projesinin üst gelir düzeye yönelik olacağını ve az katlı yapılardan oluşacağını söyledi.

Malzemede hijyen belgesi isteniyor
Aktürk Yapı Endüstrisi, uzun yıllardır yapı, sanayi ve hizmet sektöründe faaliyet gösteriyor. Her tür bina, endüstriyel tesis, yol, kavşak, ulaştırma, kentsel altyapı, askeri tesis ve nitelikli konut projeleri inşa eden şirket, İstanbul'da da yeni projeler için arsa arıyor. Şirket, inşaatlarda kullanılan malzemeleri seçerken insan sağlığına zararlı kimyasallar içermediğine ilişkin rapor istiyor. Yönetim Kurulu Başkanı Öner Aktürk, bunun Türkiye için yeni bir uygulama olduğunu, ancak boya, mutfak dolaplarında kullanılan ve izolasyon malzemelerindeki bazı kimyasalların, binanın içinde yaşayanlara zarar verebileceğini söylüyor. Aktürk, zamanla Türkiye'de bu talebin yaygınlaşacağına inanıyor.

Bu fabrikadan, yılda 10 bin ev çıkabilir
Aktürk Yapı Endüstrisi, Kanada lisanslı ve Kuzey Amerika kodlarında üretilen, tüm dünyada 60 binden fazla evde kullanılan Nascor Ahşap Taşıyıcı sistemini Türkiye'de üretmek amacıyla Ankara'da bir fabrika kurdu. Yüzde 90'ı yurtdışından getirilen ağaçlarla üretilen ahşap malzeme ile bir evin 20 günde tamamlanması mümkün. Şirket, ahşap ürünleri için münferit talepleri karşılayamıyor; ancak, bir proje söz konusu olduğunda devreye giriyor. Şirket, üretilen ahşabı, Hacettepe Üniversitesi'nde çeşitli testlere tabi tutmuş. Araştırma sonucunda ahşaba yanma konusunda 120 dakikaya kadar süre tanınmış. Türkiye'de A sınıfı yapılarda bu süre 90 dakika. Ahşap yangına karşı daha az dayanıklı sanılsa da aksine bir özelliği var. Çelik ve betonarme yapıda ısı 600-700 dereceye ulaştığında çelik kendini bırakırken ahşap ısıyı içeri doğru veriyor ve dış yüzey korunuyor. Bu da dayanıklılık süresini uzatıyor.

64 villadan 6'sı sahibini bekliyor
Kemerburgaz'daki Çeşmeler Vadisi'nde villaların büyük bir bölümü satılmış. Şu anda sadece 6 villa satış için bekliyor. 400 metrekare genişliğindeki villaların satış fiyatı yaklaşık 750 bin dolar. Projede, vadiye yıllar önce dikilen hiçbir ağaç kesilmemiş. Aksine her konut için bir ağaç dikilmiş. İleri Ahşap Teknolojisi kullanılarak yapılan villaların dış cepheleri bakım gerektirmeyen sıvalarla kaplanmış.

Ankara'da pek çok projeye imza attı
-Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi Modernizasyonu
-Sabiha Gökçen Havaalanı Üstyapı Tesisleri İkinci Bölüm
-Ankara Eryaman Toplu Konut Alanı 5. Etap, B5 Bölgesi
-Malatya-Yamadağ Hava Savunma Radar İnşaatı
-Ankara Dikmen Vadisi 1. Etap Kat Karşılığı Bina İnşaatı (Teras Evler)
-Ankara Dikmen Vadisi 2. Etap Kat Karş. Bina İnş.(Çankaya Park Evleri)
-Cumhurbaşkanlığı Camlı Köşk Restorasyon ve Tadilatı
-Ankara-Mamak Araplar Gecekondu Önleme Bölgesi Yaşam Sitesi