Türel ve Kentsel Dönüşüm Projesi

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, Antalya için hayati önem taşıyan son derece önemli bir proje olacağı konuşuluyor. Cumhuriyet Meydanı, Kaleiçi, Kalekapısı ve Doğu Garajı’nı kapsayan alanda uygulanacak bu proje, sadece Antalya için değil Türkiye için de önemli.

Dünyada turizm denilince ilk akla gelen illerden birisi hiç kuşkusuz Türkiye’nin amiral gemisi Antalya. Yıllardır turizmciler, oda temsilcileri, işadamları, esnaflar ve belediyeler kent merkezine turistlerin gelmediğini şikayet ederler ama bugüne kadar cazibe merkezi olma yolunda hiç kimse gerekli çalışmayı yapmadı.

Herkes sadece şikayet etti. Proje geliştiren bir tane kurum ortaya çıkmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, her şeyine göze alarak büyük bir projeyi hayata geçirmek üzere. Yıllardır bazı siyasilerin bırak yapmayı hayal bile edemediği bu projeyi ekibi ile birlikte yaptı. Vali kendi binasını bile değiştirdi, Doğu Garajı’ndaki esnaf boşaltıldı, İnönü İlköğretim Okulu yıkıldı, Vakıf Hastanesi’de yıkılıp alan çağdaş bir projeyi bekliyor.

Her şeyi göz önüne alarak bu projeyi gerçekleştirmek istemek hakikaten kolay değil. Kim ne derse desin Menderes Türel Antalya’ya büyük hizmet etmiştir. Bu projeyle de yıllardır kent merkezine turist niye gelmiyor şikayeti sona erecektir. Antalya en büyük cazibe merkezine kavuşacaktır. Bu proje Antalya ekonomisine, dolayısıyla Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.

Beni hayretlere düşüren konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum: İnönü ilköğretim okulunun yıkılmasına İl Genel Meclisi karar verdi. Büyükşehir Belediyesi, burasının tapusunu almadan proje bütünlük teşkil ettiği için proje geliştirilemiyor. Büyükşehir Belediyesi bu alanı kent meydanı, yeşil alan, gezi yeri olarak düşünmüş; altını da otopark yapmak istiyor.

Gayet güzel bir proje. Bazı muhalefet partilerin temsilcileri, “burası kesinlikle ticari alan olacak, hatta üçüncü şahıslara terk edilecek, Özel İdare’nin yerini vermeyelim” diye siyaset yapıyorlar. Siyasetin sermayesi insandır, insana yapılan hizmettir. Böyle muhalefet olmaz siyasette olmaz! Muhalefet sadece eleştirmek değil, eleştiriyorsan alternatif proje geliştir. Hem Büyükşehir Belediyesi hem de Özel İdare devleti temsil eder. Yeri özel sektöre verilmiyor. İl Genel Meclisi Üyeleri Antalya’nın sadece belli bölgelerinden oy alarak seçilmiyor. Her bölgeden, belediye sınırları içerisinde yaşayan insanların oylarıyla da seçiliyor. Buraya yapılan hizmet herkesi ilgilendirir.

22 Temmuz seçimleri öncesi bazı siyasi partiler sadece Türel üzerinden siyaset yaparak seçime gittiler. Sonucu siz biliyorsunuz.