Turizm Beldeleri Şantiyeye Döndü

Yeni sezonun başlamasıyla turistik bölgelerde devreye girmesi gereken inşaat yasağı uygulanamıyor.

Başta Bodrum, Fethiye, Didim ve Marmaris olmak üzere birçok turizm merkezinde inşaatlar hala sürüyor. İnşaatların yanı sıra belediye ve karayollarının çalışmaları da dikkat çekiyor. Belediyeler, inşaatlarda sadece “ince işlere” izin verildiğini belirtmesine karşın, binalarda katlar da yükselmeye devam ediyor. Turizimciler, sezon başlamasına karşın süren inşaatların durdurulması çağrısında bulundu.

Her yıl yüzbinlerce turistin gelip konakladığı Bodrum, son yıllarda hızla betonlaşıyor. Turizm sezonunun başlangıcı olarak kabul edilen 1 Mayıs’tan itibaren inşaat yasaklarının başlamasına karşın, Bodrum’da inşaatlarda hummalı çalışma sürüyor.

Bodrum Otelciler Birliği Genel Sekreteri Orhan Kavala, inşaat yasağının bir an önce uygulamaya girmesini istiyor. Kavala, “İnşaat yasağına rağmen devam eden inşaatlara bu müsaadeyi veren belediyeler eğer turizmi Bodrum’da ve Türkiye’de yaşatmak istiyorlarsa turizm bölgeleri içerisindeki bu inşaatları hemen durdurmaları lazım. Aksi taktirde turist bir daha gelmemek üzere gider o yapılan inşaatlar da ne yerli halka ne de turiste fayda sağlar. Esnaf müşteri bile bulamaz” diye konuştu.

Didim ve Marmaris’te ise tablo biraz farklı. İnşaat yasağına uyuluyor ancak karayolları ve belediyeler çalışmalarını sürdürüyor.