Turizmde Vizyon Değişikliği 'Yabancı'yı Anadolu'ya Çekiyor



Türkiye'nin turizm politikasındaki değişiklik, yabancı yatırımcıların dikkatinin de sahillerden iç kesimlere doğru kaymasını sağladı.

İngiltere'den yayın yapan ve yurtdışında gayrimenkul almayı planlayan İngilizler'e danışmanlık hizmeti veren internet sitesi Foreign Property Buyer'da (FPB) yayınlanan haberde, Türk hükümetinin turizm politikasında yaptığı değişikliğin olası etkileri ele alındı. Buna göre 'Türkiye'nin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığı ve 4 mevsim turistleri çekebilecek güzelliklere sahip olduğu' fikrini temel alıp, ülkenin tamamını pazarlama planına dayanan politika, yabancı küçük yatırımcıları da cezbedecek. Yeni gelişecek pek çok turizm bölgesinde yabancı küçük yatırımcının, kiraya vermek için ev almaya yöneleceği ifade ediliyor.

FPB'den bir sözcü yaptığı açıklamada "Yeni pazarlama stratejisi, henüz keşfedilmemiş turistik alanlar yaratacak. Bu bölgelerde gayrimenkul fiyatları görece ucuz olduğu için, pazara erken girenlere büyük getiriler sağlayacaktır" dedi. Bu bölgelerde fiyatların gözde turizm merkezlerine göre daha ucuz olacağına dikkat çeken sözcü, "Turistik potansiyeli olan bölgeye yatırım yapan, bu işten karlı çıkar" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2023 yılında yıllık 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri hedefi koymuştu. Bakanlık, bu sayede turizm sektöründe istihdam edilen insan sayısını da 5 milyona çıkarmayı hedefliyor.

Türkiye'nin zengin tarihi ve kültürel yapısından faydalanacak politikanın yanında, sağlık ve kongre turizmi gibi daha dar alanlarda da potansiyelin değerlendirilmesi planlanıyor. Bu çerçevede 10 yeni konferans merkezi, 40 yeni marina ve 25 büyük liman için altyapı projelerinin hazırlandığı belirtiliyor.