Türk-Arap Yatırımcılar Gayrimenkul Yatırım Forumu’nda Buluştu



Beyoğlu Belediyesi, Çalık Holding ve TASCA (Türk – Arap Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği) işbirliğiyle düzenlenen Türk Arap Gayrimenkul Forumu, Dubai Cityscape Fuarı öncesinde Türk ve Arap dünyasını İstanbul’da bir araya getirdi. Açılış konuşmasını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yaptığı forumda, Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin ve TASCA Başkanı Muhammed Adil’in yanı sıra Türk ve Arap gayrimenkul dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan açılış konuşmasında, Beyoğlu’nun geçmişten gelen çok kültürlü yapısından bahsederek, kentsel dönüşümle birlikte Tarlabaşı’nın dünya kültürlerinin merkezi olacağını ve Arap kültürünün bu anlamda büyük önem taşıdığını ifade etti. Demircan sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Kentsel dönüşüm fikri, mevcut hayat alanlarını dönüştürerek korumayı esas alan, dünya dostu bir akımdır. Beyoğlu Belediyesi’nin şehrin farklı bölgelerinde başlattığı, birbirinden bağımsız gibi görünen fakat aslında Beyoğlu’nda büyük değişimin yani bir bütünün parçaları olan dönüşüm projeleri mevcut. Bu projelerden en kapsamlısı da Türkiye’nin ilk kentsel yenileme projesi olarak hayata geçen Tarlabaşı 360.”

 
Reklam Goruntulenme Bolumu


Türk Arap Gayrimenkul Forumu’nda konuşan Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, Türkiye’de Tarlabaşı 360 Projesi’nin kentsel dönüşümün öncüsü olduğunu ve referans niteliği taşıdığını belirtti ve projedeki ‘Dünya Kültürleri Merkezi’nin yaratacağı fırsatları vurguladı.

Forum kapsamında, ‘Gayrimenkul’de Türkler ve Araplar Arasında Yatırım Fırsatları’ konulu bir panel de gerçekleştirildi. TASCA Baskanı Muhammed Adil’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, Türk Arap İlişkileri Uzmanı ve International Business Forum Başkan Yardımcısı Gazi Mısırlı, Ekonomist Ahmed A Al-Jubair ve PwC Türkiye, Ortak, Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu konuştu.