Türk Girişimcilerin Yurtdışındaki AVM Sayısı 100'e Ulaştı



Foto: Volkan Kaşık (AA)

Türkiye'ye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Coşkun, Türkiye'deki ekonomik büyümenin alışveriş merkezlerini (AVM) yurt dışına taşıdığını bildirdi. Coşkun, son yıllarda ülke genelinde sayıları hızla artan AVM'lerin, Türkiye'de edinilen tecrübe ile ülke sınırlarını aştığını ifade etti. Coşkun, Türk girişimcilerin Avrupa, Orta Asya ve Afrika'da yaptığı AVM'lerin sayısının yaklaşık 100'e ulaştığını kaydetti.
    
Türkiye'nin inşaat sektöründe söz sahibi olduğunu vurgulayan Coşkun, ''Şu an 3. sıradayız. Orantısız bir kıyaslama olacak ama rakiplerimizin biri Çin, diğeri de ABD. Bu iki ülke dünya ekonomisinin yüzde 40'ına sahip. Kendi ölçeğimizde baz aldığımızda sektörde birinci sıradayız'' diye konuştu.

Türklerin AVM inşaatı yaparak büyük tecrübe kazandığını vurgulayan Ahmet Coşkun, ''Türklerin yaptığı AVM'lerin standardı Avrupa'yı geçmeye başladı. Dünyada hızlı AVM yapan başka ülke yok. Rönesans, Türkmenler ve Özyeğin Grubu'nun yanı sıra bazı inşaat firmaları da yurt dışında modern AVM'lere imza atıyor'' dedi.