Türk "Hayat Grup" Şirketi Türkmenistan'da 35 Milyon Dolarlık İhale Kazandı

Türkmenistan'da inşaat alanında faaliyet gösteren Türk 'Hayat Grup' şirketi 35 milyon dolar değerinde bir inşaat ihalesini kazandı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, Türkmenistan Demiryolları Bakanlığı ile Türk 'Hayat Grup' şirketi arasında ihale sözleşme imzalaması konusu da ele alındı. Türkmenbaşı, ilgili Bakanlığa Türk şirketi ile anlaşma imzalanmasına yetki verdi.

Türk şirketi yapılması planlanan Ulaştırma ve İletişim Enstitüsü yeni bina inşaatını Şubat 2008'de bitirmeyi hedefliyor. Şirket 35 milyon dolara mal olacak tesisin projesini müşteri memnuniyetine göre hazırlayacak. Ayrıca, Bakanlığın şirkete 7 milyon değerinde avans ödeyeceği bildirildi.

Bu arada, şirket, Hazar'ın kıyısındaki Türkmenbaşı şehrindeki Türkmenbaşı Petrol Rafinerisinin yeni idari binası inşaatını sürdürüyor. Sözleşme tutarı 10 milyon dolar olan bilgisayar, komünikasyon sistemleri ve modern mobilyalarla donatılan, 12 katlı tesisin gelecek yıl teslim edilmesi hedefleniyor.