Türk Mobilya Sanayisi Zararlı Kimyasallara Karşı



Mobilya üretiminde kullanılan mobilya ve tekstil ürünlerindeki zararlı kimyasallar, insan sağlığını tehdit ediyor. Bu ürünlerin birçoğunun içinde bulunan kanserojen maddeler, uzun dönem kullanımlarda ciddi ve ölümcül hastalıklara yakalanılmasına sebep oluyor.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, üyeleri ile birlikte insan sağlığını olumsuz etkileyen ürünlerin kullanımını engelleyerek, tüm üretimlerinde sağlıklı ürünler ile ilerlemeyi sürdürüyor. Ağır metal içeren boyalar vb. ürünlerden kaçınan Türk mobilya üreticisi,  kullanınıcının hayatını riske atacak ürün ve malzemelerden kaçınıyor. Bu doğrultuda bir çok kalite ve sağlık bakanlığı sertifikasına sahip firmalar kullanıcı dostu olma özelliği ile ön plana çıkıyor.

“Türk ürünlerinin kalitesi arttırılmalıdır. Hem sağlığı hem de Türk mobilyasının imajını tehlikeye atmak yersiz!”

Türk mobilya sanayicilerinin üretimde kullandıkları maddelerin ağır metaller taşıyan ürünler olmamasına özen gösterdiğini söyleyen MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, bu konuda dünya standartlarıyla açıklanmış ve belgelenmiş sertifikalı ürünler kullanılmasını önemle önerdiklerini ve denetlemelerle bu yaptırımın devamlılığının sağlandığını vurguladı. MOSDER'e üye firmaların bu konuda özen gösterdiğini belirten Güleç, "Türk ürünlerinin kalitesi arttırılmalıdır, hem sağlığı hem de Türk mobilyasının imajını tehlikeye atmak yersizdir" dedi.