Türk Mobilyacıları Irak'ta



Türkiye'nin önemli ihracat pazarlarından biri olan Irak'taki mobilya sektöründe ağırlığını artırmak isteyen Türk işadamları, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) koordinasyonunda Irak'a gitti. Irak'ta Erbil, Süleymaniye ve Musul Ticaret Odası Başkanı ve yöneticileriyle bir araya gelen iş adamları, buralardaki firmaların yetkilileriyle de görüştü.

Irak'a yapılan seyahati değerlendiren OAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Kahraman, Erbil sokaklarında gezerken Türk markalarının tabelalarını görmekten gurur duyduğunu bildirdi. Kahraman, şunları kaydetti:
    
''Irak'ta kendimizi evimizde gibi hissettik. Tarihten gelen kültürel bağlılığımızın bir sonucu olarak dost ve kardeş ülke Irak'ın, daha çok Türk işadamını görmek istemesi bizleri mutlu etti. Bugün her alanda dünya standartlarını yakalamış olan Türk markalarının burada tercih ediliyor olması bizleri gururlandırdı. Kazanılmış bu dostluk ve güveni hiç bir zaman sarsmadan daha üst noktalara taşımak hepimizin milli görevidir.''

Görüşmelerde, Irak'ın Türk işadamları için önemli bir çalışma alanı olduğuna dikkati çeken Erbil Ticaret Odası Başkanı Dara Jalil Khayat ise yasalarının Türk firmaları için çok uygun olduğunu ifade etti. Khayat, Erbil'de faaliyet gösteren Türk firmalarının sayısının artması için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.