Türk Müteahhitlere Bişkek'e Yatırım Daveti



Kırgızistan Başbakan Birinci Yardımcısı Daniyar Üsönov, ülkesinin yatırım için çok iyi şartlara sahip olduğunu belirterek Türk müteahhitlerini başkent Bişkek'in çehresini değiştirmeye çağırdı.

Sebat Eğitim Kurumları'nın Kırgızistan-Türkiye İşadamları Derneği (KITİAD) ile birlikte her yıl düzenlediği ve Kırgız hükümeti ile Türk işadamlarını buluşturan “Business Dialog” toplantılarının dördüncüsü dün Bişkek'te yapıldı. Açılışta konuşan Üsönov, "Türkiye'den ve Avrupa'dan gelen Türk işadamları, umarım toplantı sonrasında burada kalarak yatırım yapmayı düşünür” dedi.

Ülkesinde KDV'nin çok düşük olduğunu, özellikle tarım sektöründe KDV'nin olmadığını dile getiren Üsönov, yeni vergi reformlarının yapıldığını söyledi. Ülkede enerjinin çok ucuz olduğuna işaret eden Üsönov, özellikle inşaat sektöründe yabancı yatırımcıya büyük imkânlar ve destekler sağlayacaklarını ifade etti.

Türk müteahhitlerini Bişkek'in çehresini değiştirmeye çağıran Üsönov, “Bişkek çevresindeki mücavir alanlarını Türk inşaat sektörüne vermek istiyoruz” dedi.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil de konuşmasında, Türk işadamlarının Kırgızistan'daki faaliyetlerini “gurur verici” olarak nitelerken Orta Asya'nın bu küçük ülkesinde Türkiye'nin yüzünü ağartan işadamlarına teşekkür etti.

Türk iş adamlarının Kırgızistan'da büyük başarılara imza attığını belirten Pakdil, parasının ve zamanının kıymetini bilen Türk iş adamlarının, bunu kardeşleriyle paylaşmasının önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Sebat Eğitim Kurumları'nın Kırgızistan'daki okullarına destek veren işadamlarına teşekkür belgeleri verildi.