Türk Müteahhitlere Türk Peyzaj Sektörüyle Çalışmaları Çağrısı



Türkiye İhracatcılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Üyesi ve Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçı Birliği (ASBMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Türk peyzaj sektörünün, uluslararası alanda iş yapan Türk müteahhitlerle işbirliği yapması sayesinde süs bitkileri ihracatının daha da artırılabileceğini bildirdi.

Bağdatlıoğlu, Türk müteahhitlerinin dünyada büyük başarı gösterdiklerini, ancak yurt dışında yaptıkları inşaatların dış düzenlemelerinde halen İtalya'dan satın aldıklarını dış mekan süs bitkilerini kullandıklarını bildirdi.

Türkiye'de süs bitkileri ve dış mekan bitkileri üretimi ve ihracatının geliştiğine dikkati çeken Bağdatlıoğlu, şöyle devam etti:

''Uluslararası alanda iş yapan Türk müteahhitleri, Türk peyzaj sektörüyle işbirliği yapmalı. Türk müteahhitlerinin ve Türk peyzaj sektörünün dış mekan düzenlemesini yaptığını dünyaya göstermeliyiz. Rixos Grubu, STFA, Nurol, Limak gibi büyük Türk firmaları uluslararası alanda iş yapıyorlar. Bu firmalar ve diğerleri yaptıkları tesislerin dış mekan düzenlemesini Türkiye'den karşılayabilirler. Türk peyzaj sektörü bunu yapabilecek güçtedir. Türkmenistan, Azerbaycan, Irak'ta firmalarımız inşaat yapıyor. Bu bölgelerin dış mekanlarının düzenlenmesini Türk peyzaj sektörü yapabilir. Türk müteahhitler Türk peyzaj sektörünü tanımıyor''.