''Türk Müteahhitlik Sektörü Bu Projede Kendisini Gösterme Fırsatı Bulacaktır''



Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanvekili Alaattin Çakır, Kanal İstanbul Projesi'nin Türk inşaat sektörü açısından öneminin büyük olduğunu belirterek, dünyada inşaat sektöründe en büyükler arasında Çin'den sonra ikinci sırada yer alan Türk müteahhitlik sektörünün de projede kendisini gösterme fırsatı bulacağını ifade etti.

Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve kamuoyunda ''Çılgın Proje'' olarak adlandırılan Kanal İstanbul Projesi'nin tüm inşaat sektörü tarafından heyecan ve takdirle karşılandığının altını çizdi. Projenin İstanbul ve Türkiye için yeni ve önemli bir sayfa açacağını belirten Çakır, şunları kaydetti:

''Projenin inşaat sektörümüz açısından da önemi büyüktür. Tüm dünyada inşaat sektöründe en büyükler arasında Çin'den sonra ikinci sırada yer alan Türk müteahhitlik sektörü de bu projede kendisini gösterme fırsatı bulacaktır. Diğer bir çok ülkede faaliyet gösteren ileri teknoloji ve birikime sahip Türk müteahhitleri bu projeye katkı sağlama fırsatı bulacaktır. Biz inanıyoruz ki bugünkü Türkiye tüm imkanlarıyla bu projeyi hayata geçirebilecek durumdadır.''

Projeye sektör ve sektör temsilcisi olarak desteklerinin tam olduğunu belirten Çakır, projenin hayata geçirilmesi durumunda tüm artıları ile ''İstanbul'a takılacak en değerli pırlanta'' olacağını kaydetti.